225 treballadores es poden veure afectades per l’ERO.

Treballadors i treballadores de laboratoris Esteve Farma ens han fet arribar un comunicat on s’informa de la intenció per part de l’empresa de realitzar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) el qual afectaria a 225 de les persones que treballen a les plantes de Martorelles i Barcelona, es denuncia l’actitud passiva dels sindicats pactistes, CCOO i UGT, i fa tot un seguit de propostes i exigències a l’empresa.

 
Us compartim el comunicat sencer:

 

 

 

“Un grup de treballadores i treballadors de la multinacional d’origen català Esteve Farma denunciem públicament que l’empresa vol fer un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de rescissió de contracte a 225 persones, la qual cosa deixarà a les famílies respectives en una situació de precarietat absoluta.

Denunciem que Esteve Farma ja ha anat duent a terme diverses tisorades als darrers mesos, això ha implicat pèrdua de salari (sobretot per a les treballadores amb els salaris més baixos) i altres tipus de precaritzacions: augment del preu dels menús a tres euros, pèrdua de diverses ajudes i beneficis per a l’esport, per als estudis…

Denunciem que mentre l’empresa gasta centenars de milers d’euros en la Fundació Príncep de Girona, en salaris extraorbitats en alts directius (que, per cert, han anat canviant durant aquests anys), inversions innecessàries i ruïnoses, cotxes d’empresa i bonificacions a directius… ara s’opta perquè les responsabilitats i els costos derivats d’aquesta política de malbaratament ho paguem, com sempre, les treballadores i els treballadors.

També denunciem la passivitat del comitè d’empresa (CCOO i UGT), ja que mentre una part dels treballadors i treballadores decidim sortir a protestar i no quedar-nos quietes, aquests és limiten a penjar notes informatives als seus plafons.

Per tot això creiem que cal sortir JA al carrer, si no què vindrà després? Baixada de salaris, més ERO, nous augments del preu del menú, pèrdua de més drets laborals…

 

Per tant, enfront de tot això nosaltres afirmem i defensem:

· Que no sobren treballadores i treballadors, sinó directius.

· Que es deixin de gastar diners en la fundació Príncep de Girona i en altres aspectes que l’únic que pretenen és donar una imatge irreal de la companyia.

· Que no s’acomiadi cap treballador/a  i que s’acceptin baixes voluntàries i prejubilacions amb unes condicions dignes.

· Que s’eliminin els cotxes d’empresa, i que s’abaixi immediatament el nombre de directius i els seus salaris i bonificacions.

· Que s’aturin les inversions  desastroses i innecessàries.

. Diem no a la realització d’hores extres.

 

Un grup de treballadores i treballadors emprenyats d’Esteve Farma