Atento, la multinacional del sector dels 'call-center' va presentar un ERO que afectava 223 de les treballadores que té als Països Catalans.

A finals del mes passat, la multinacional del sector dels 'call-center Atento' (que no feia gaire havia estat venuda per Telefónica a Bain Capital, una societat de capital risc) va presentar un ERO que afectava el 10% del personal, 823 treballadores arreu de l'Estat Espanyol (223 de les quals als Països Catalans).

 

Un cop més l'excusa ha estat la crisi i unes suposades pèrdues que s'ha demostrat que eren mentida. I un cop més l'objectiu és la precarització de les treballadores i la pèrdua de drets que s'havien adquirit gràcies a anys de lluita. Mentre unes treballadores seran despatxades per aquestes suposades manques de beneficis, Atento ja està contractant altres treballadores que aviat les substituiran en pitjors condicions.

Aquest ERO, per tant, no es tracta d'un fet aïllat, sinó una passa important, però una passa més, en aquest procés de precarització. Si les treballadores d'Atento no el paren, si transigeixen en el mal menor de veure com acomiaden les seves companyes, no salvaran el seu lloc de treball, sinó que el veuran en perill ben aviat.

És per això que la COS ha de denunciar el paper del còmplice necessari, d'aliats de l'empresa, de la major part de forces sindicals representades en la comissió negociadora: UGT, CCOO, USO, STC… Ja que no sols han desmobilitzat i dividit les treballadores, sinó que aviat signaran allò que l'empresa els posi al davant. Sense el seu ajut, i sense la passivitat d'aquelles treballadores que han cregut que era preferible l'acceptació submisa, a la lluita aquest ERO no seria possible.

I és per això també, que felicitem i animem en la lluita a aquelles treballadores que estan plantant cara a aquesta nova agressió del capital i que estan defensant el seu lloc de treball o el de les seves companyes. Cridem, doncs, a la participació sota les sigles que siguin en qualsevol convocatòria que uneixi les treballadores i es negui a qualsevol mena de pacte amb una empresa que, amb l'únic objectiu d'especular amb el treball de les nostres companyes, pretén arruïnar-los la vida.