La classe treballadora asturiana s'està organitzant des de la base per lluitar pels seus drets i el proper pas és la mobilització del 20 de març a Xixón.

Com ja vam informar fa unes setmanes, s'ha creat recentment en Astúries, un front d'unitat obrera conformat per les assemblees de treballadors i treballadores d'un bon nombre d'empreses en conflicte laboral (tancaments, ERO, acomiadaments…).

 

 

Ara s'ha fet un pas més enllà i des del Corriente Sindical d’Izquierda comparteixen amb la COS que estan impulsant una forma de fer sindicalisme basada en tres punts:

1- La sobirania de les assemblees de treballadors i treballadores, com a únics òrgans dels treballadors i treballadores per a debatre, prendre decisions, mobilitzar i negociar.

2- L'autorrepresentació d'aquestes assemblees en tots aquells fòrums on es decidisquen qüestions que afecten als seus interessos i drets.

3- El suport de les organitzacions sindicals a les decisions adoptades per aquestes assemblees i la implicació dels sindicats en l'extensió popular de les lluites i mobilitzacions que les assemblees decidisquen portar avant.

El resultat de tots aquests mesos de treball, va donar com a conseqüència la paralització d'ERO com el de Tenneco o CajasturLiberbank, l'ocupació de plantes com les de SEDES, Tenneco, Benito Sistemas o l'Hotel León, desenes de manifestacions, marxes, protestes, ocupacions d'edificis administratius…

Recentment, les Assemblees de Treballadors i Treballadores en Lluita en Astúries, han decidit convocar una gran mobilització en Xixón pel dijous 20 de març. Des de la COS, donem tot el nostre suport i solidaritat a les companyes i companys d'Astúries.