Concentració solidària
Divendres 1 de juny | 20.00 h
Davant l’Ajuntament de Mataró

A una setmana de la clausura en silenci de la web de delació gràcies a l’efecte d’accions de dignitat d’alguns dels que hi apareixien i les diverses demandes interposades, el Departament d’Interior carrega amb ira. Acusacions d’associació il·lícita, integració a organització de criminals, desordres, danys i delicte contra l’exercici de drets fonamentals.

No és la primera vegada que Interior pretén actuar contra els moviments socials per la via de l’associació il·lícita. Així ho va intentar contra el moviment estudiantil, contra el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, i ara ho torna a provar. Aquell intent no va reeixir i ara insisteixen en equiparar vaguistes amb criminals. Elevar el delicte de danys i desordres al d’associació il·lícita per justificar mesures punitives com la presó.

Mesures dures que respondrem amb contundència. Amb la solidaritat dels qui donem la cara. Dels qui no ens amaguem d’organitzar-nos per la llibertat, per deslliurar-nos dels qui emparen el saqueig dels diners públics sense vergonya i sense obrir cap investigació de cap mena. Sabem on són els vertaders delinqüents i quin sistema els protegeix. Nosaltres vàrem fer Vaga, a la nostra manera, i la tornarem a fer.

El resultat d’aquesta ràtzia perpetrada pel conseller d’Interior Felip Puig i els seus sequaços ens deixa com a resultat l’empresonament de l’Andreu, tortosí de naixement, veí actual de Sants, militant de Maulets i membre actiu de CSA Can Vies i del Casal Panxampla, i d’en Ruben, veí de Sants i membre actiu dels moviments socials. Comença ara la batalla legal per revocar la decisió del jutge però, i més important, la mobilització de totes per mostrar la nostra solidaritat amb ells dos i evidenciar que, malgrat tantes detencions, i malgrat els empresonaments que ens preparen, donem la cara i sortim al carrer, sense por.

Però aquest no són els únics episodis a lamentar. A València, 230 persones han rebut multes, algunes de 6000€, per haver participat en les mobilitzacions de la Primavera Valenciana. Dilluns passat a Bunyola, 4 joves van ser detinguts per protestar contra les polítiques de retallades i espanyolització del Govern Balear. A part d’això, a Mallorca 2 persones han estat detingudes (un estudiant i un professor de la Universitat de les Illes Balears) per l’ocupació de la Conselleria d’Educació i també s’han practicat detencions d’activistes pro-sahrauís, arran d’una acció al consolat del Marroc a Palma. El passat cap de setmana diversos estudiants de la Universitat de Girona ha estat encausats pel tancament al rectorat. A Cardedeu 4 persones han rebut multes, que poden arribar a un total de 6000€, per una acció simbòlica realitzada l’1 de maig. I no podem obviar els 100 detinguts a Catalunya relacionats amb la Vaga General del 29 de març i i la petició de 36 anys que volen fer recaure contra la Laura, la secretària d’organització del sindicat CGT a Barcelona. Tampoc podem oblidar la causa oberta contra en Joan, militant de Maulets Maresme, detingut durant la matinada de la Vaga General a Mataró, acusat de provocar desperfectes a la seu del PP al barri de Cerdanyola.
Que aquí ningú s’arronsa i que qui ha de començar a sentir la por és l’Estat espanyol, les seves institucions regionalistes i les elits econòmiques que les controlen.