Quaranta víctimes més en la lluita entre la UE, els EUA i Rússia pel control d'Ucraïna.

Al voltant de quaranta persones moriren abrasades a Odessa (Ucraïna) el 2 de maig. Un grup paramilitar partidari del govern pro-europeu de Kíev destrossà el campament del grup opositor, pro-rus, que estava acampat davant de la casa dels sindicats d'aquella localitat. Per fugir dels atacants es van refugiar a l'edifici, i el bàndol pro-Unió Europea va calcinar amb còctels Molotov l'immoble i les persones que hi havia dins.

 

 

Al país del'Europa de l'Est s'observa l'antiga estratègia usada pel capital d'utilitzar el poble treballador com a peons en les seues lluites de classe. Tant el govern rus, per una banda, com la UE i els EUA, per l'altra, intenten des de fa anys guanyar influència en aquell vast país que controla el pas energètic entre Europa i Àsia.

Cap de les dues burgesies no defensa un projecte polític i social que duga democràcia, justícia social i independència per a la classe treballadora ucraïnesa, però ambdós bàndols usen el poble com a peces de la seua lluita. El costat pro-occidental compta amb el suport incondicional de grups organitzat feixistes que han arribat a controlar fins i tot ministeris del nou govern de Kíev. En definitiva, les classes dirigents russes i occidentals lluiten per la seua parcel·la de poder i el poble treballador ucraïnès posa els morts.

Davant d'açò, la COS advoca per la presa de consciència i l'organització de la classe obrera, per eliminar el govern feixista de Kíev i instaurar una democràcia vertadera que no estiga agenollada davant Rússia, ni davant la UE, ni davant els EUA, ni davant el FMI i satisfaça els anhels d'independència i justícia que reclama el poble.

Països Catalans, 7 de maig de 2014
Secretaria de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical