El moviment antifeixista dels Països Catalans convoquem a prendre els carrers de Perpinyà amb motiu del congrés nacional de Rassemblement national els dies 3 i 4 de juliol de 2021. Convoquem a una gran jornada antifeixista, perquè ni el Rassemblement national (RN), ni cap organització d’extrema dreta tenen cabuda als Països Catalans, parlin francès, castellà o català. Convoquem a totes les antifeixistes d’arreu de la nació a assistir a les mobilitzacions promogudes des del nord. Cal combatre’ls a ells i al seu discurs racista, centralista i masclista, no podem normalitzar el seu discurs d’odi i la seva presència a l’espai públic, l’antifeixisme és cosa de totes.

Els Països Catalans necessitem enfortir la lluita antifeixista, perquè el seu és un projecte contrari a l’existència i construcció dels Països Catalans. Davant qualsevol acte de l’extrema dreta hi hem de ser presents, no hem de deixar-los espai per poder avançar. Cal que la solidaritat i la lluita contra el feixisme siguin eina de construcció de la unitat popular. Per això, davant cada irrupció, agressió, atac ens toca sortir al carrer per denunciar el seu discurs d’odi i posar al centre la vida.

Avui, ens trobem en un context de creixement de l’extrema dreta en l’àmbit mundial. En alguns països ja estan governant i aplicant polítiques racistes, lgtbifòbiques, masclismes i condemnant a la pobresa a la classe treballadora. A l’Estat francès l’extrema dreta mitjançant el RN de Marine Le Pen està esdevenint una opció possible per arribar a la presidència de la República francesa. Les antifeixistes dels Països Catalans ens hem d’unir i coordinar en aquesta lluita amb les companyes del nord i de la resta de l’Estat francès, perquè avui ja tenim a Louis Aliot de RN com alcalde de Perpinyà.

Els Països Catalans ens cal organització i enxarxament del moviment antifeixista per donar resposta a tota agressió i teixir les aliances necessàries per a combatre el feixisme a qualsevol poble, ciutat i comarca com a poble català.

Acabem donant suport a les veïnes de Perpinyà que avui ja conviuen amb feixisme a la institució, per la seva lluita diària i constant. La Catalunya del Nord avui és un camp d’experimentació de RN de cara a les eleccions presidencials i per això des d’arreu dels Països Catalans volem ser presents en la seva lluita contra en feixisme. Perquè si guanyen a Perpinyà guanyen als Països Catalans i no ho podem permetre. Els Països Catalans som i serem sempre antifeixistes!

Per uns Països Catalans antifeixistes, antiracistes, feministes i solidaris, el dissabte 3 de juliol totes a Perpinyà. Sem antifeixistes, Sem Països Catalans!

Adhesions:
La Bullanga (Reus)
Coordinadora antifeixista de la Garrotxa
Acció Antifeixista Voltreganès
BAF Castelló
Plataforma Antifeixista Gironina
UCFR
Subversives (Castelló)
Manresa Antifeixista
Som Antifeixistes (Catalunya)
El Polvorí, club social antifeixista (Barcelona)
Col·lectiu l’escamot (Carcaixent)
Espai Antiracista Girona Salt
Memòria de Mallorca
Ateneu Popular Mala Petja
Fem Catalunya Nord
Endavant (OSAN)
Centre Social Terra
Coordinadora Obrera Sindical
Alerta Solidària