Dijous 4 de juny: Vaga de les treballadores de Lidl.

El proper dijous 4 de juny totes les treballadores de Lidl a l’estat espanyol estan convocades a la vaga. Aquesta vaga ha estat convocada per CCOO i UGT que, tot i tenir presència a tots els comitès d’empresa, no han fet cap esforç per informar degudament a les treballadores ni convocar assemblees de treballadores per promocionar la mobilització i així aconseguir per a totes el que sí que han aconseguit les companyes d’Euskal Herria.

Des de la COS, sindicat amb treballadores de Lidl afiliades a centres dels Països Catalans, cridem a la vaga pels següents motius:

· Augment de les hores de contracte per equilibrar la càrrega de treball.

· Aplicar el pertinent protocol per a la venda de productes tèxtils.

· Condonació de les hores negatives que l’empresa ha provocat.

· Pagar les hores complementàries programades després de l’acord al 150%.

· La consolidació de la mitjana en les hores complementàries dels últims dos anys.

Des de la COS volem donar suport a totes les treballadores que s’adhereixin a la vaga convocant mobilitzacions davant dels centres de treball on aquestes decideixin o fent les accions que aquestes creguin oportunes.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres a acciosindical@sindicatcos.cat i fem-ho juntes!

L’explotació de Lidl la paguen les dones.

13.500 treballadores i treballadors de Lidl aniran el 4 de juny a la vaga després que l’empresa haja incomplert els seus propis compromisos.

El 90% de les treballadores de Lidl són dones amb contractes a temps parcial no desitjats d’entre 22 i 30 hores setmanals, la majoria de les quals voldria treballar més hores que el que els suposa aquesta contractació precària que les aboca a la pobresa. Ni en aquesta situació han considerat augmentar la durada de la jornada.

Les treballadores denuncien que l’empresa ha canviat reiteradament horaris sense previ avís durant el període d’alarma, generant unes jornades laborals incompatibles amb la conciliació familiar. Mentre l’empresa duplicava les seues vendes, les treballadores de Lidl es veien més exposades als efectes de la pandèmia, sense protocols clars de seguretat i d’higienització d’establiments ni temps per a efectuar-los. L’empresa es nega ara a pagar el plus del 150% pel risc a l’exposició que havia promés.

Aquest comportament negligent recau novament sobre les dones perquè també l’han patit les consumidores, les qui es fan càrrec de les tasques de cura majoritàriament. Durant el període més dur de la pandèmia no es van respectar les mesures de seguretat i d’aforament en la majoria dels establiments, augmentant més encara l’estrés i la càrrega de treball patida.

Per tot això, des de la Secretaria de Lluita Feminista de la COS fem una crida a donar suport a la vaga de les treballadores dels centres Lidl i al conjunt de la classe treballadora a sumar-s’hi a la seua lluita. No incrementarem els seus beneficis mentre no repartisquen la riquesa amb les qui l’han generat.

Donem suport a les treballadores en vaga, no consumim a LIDL, lluitem pel treball digne per a les dones!