Amb la creació de la secció sindical a l’empresa Ferrocarril Metropolità de Barcelona, la COS referma la seva presència al transport públic barceloní, on ja disposava d’una secció a TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), encarregada dels serveis d’autobús.

Aquest any 2015 els treballadors i treballadores de metro estem veient com els contractes de metro són cada cop més precaris. S’estan vulnerant els drets dels treballadors i treballadores.

Els petits col·lectius de metro estan vivint una discriminació sindical per part dels sindicats acomodats, i hem cregut que feia falta un canvi, algú que es mobilitzi, faci cas i atengui els problemes dels col·lectius afectats: AAC d’estiu, roba blava(senyals, mecànics, etc.), TOLA’s, OLA’s, ACI’s, etc.

Ens hem adonat que aquest comportament passiu i acomodat per part dels sindicats ens porta a una situació de precarietat laboral i a una desatenció dels mateixos drets dels treballadors i treballadores de metro i per aquest motiu volem canviar la forma de fer sindicalisme. No depenem de cap ajuda que no sigui dels nostres afiliats y donatius particulars, som d’esquerres, assemblearis, no burocràtics i sobretot anticapitalistes. No en tenim prou de reivindicar millores salarials. El sindicalisme de classe hi va més enllà. Volem i dolem per fer forta la classe treballadora (conscient d’ella mateixa, coherent, combativa, lluitadora, amb propostes).

L’empresa oferta places al 75% al OLA’s quan clarament necessiten places al 100%, treballadors del col·lectiu de roba blava que han de treballar tota la vida de nit, TOLA’s que fa 5 anys que estan al 45% i al 56% de la jornada i AAC que fa 6 anys que treballen d estiu.

Per totes aquestes situacions que s’han produït durant l’any 2014-2015, creiem que l’empresa gràcies a la manca d’activitat sindical respecte aquests col·lectius està instaurant un sistema de treball precari. Els sindicats convencionals només es mouen on saben que poden obtenir alguna cosa i no on realment se’ls necessita

Si ets dels que no es veuen representats per aquests sindicats i que pensen que han passat de la lluita social de classes activa a un paper de despatxos i lluites banals no t’amoïnis. Ja estem aquí!

Pel que necessiteu consultar tots els col·lectius, ens podeu explicar les vostres preocupacions i valorarem que podem fer per combatre aquesta situació de precarietat laboral.

Us animem a tots i totes a participar en l’alternativa sindical.

Coordinadora Obrera Sindical de Metro de TMB @cos_fmb