CiU multa a un company de la COS d’Amposta, per informar sobre la passada Vaga General del 29M. Més endavant, us informarem de les accions legals i polítiques empreses.

A més, des de la COS ens solidaritzem amb el company Enric Piera de la CUP de Molins per la multa de 30.000€ que li acaba d’arribar per la seua participació a la darrera Vaga General.

El passat 28 de març, un dia abans de la darrera vaga general, un company de la territorial de Montsià, va ser identificat mentre informava sobre la vaga. El company que explicà a l’agent 4001 de la policia municipal que la COS era un dels sindicats convocants i que podia fer les comprovacions oportunes, fou “convidat” per l’agent a a que l’acompanyés a comissaria. Sense explicar-li el motiu, ja que no es tractava de cap repartiment de propaganda, sinó l’exercici d’un dret recollit per la constitució, l’agent es posà nerviós, i per tant el company decidí accedir a la “invitació. Allí a comissaria, de males maneres se l’identificà, per part de l’agent 4001 i, un altre policia municipal que es negà a identificar-se. Mesos després, ha arribat una multa de 150€ per repartiment de publicitat. La multa feta efectiva per l’agent 4001 acusa al company de repartir publicitat i adjunta, com a prova “incriminatòria”, un full informatiu de la COS sobre la passada vaga del 29M. 

Agressió

Quan anà a recollir la multa a l’ajuntament, ja que en el moment de la notificació feta per l’oficina de correus el company no es trobava a casa, es trobà que la persona que l’havia d’atendre no hi era. Li digueren que tornara el dia següent. Tornà i al demanar l’avís de correus (que els hi havia deixat) li digueren que l’havien llençat al fem. El company entrà per registre de l’ajuntament una queixa i, curiosament, a la mitja hora, trobaren aquest paper. Al dia següent, a l’anar a recollir aquest document i acompanyat del seu fill de 3 anys, li volien fer signar un paper, però sense donar cap explicació. Només que si no signava no li tornaven el document. Al insistir en les explicacions intervingué el cap de l’Agència Tributària. Aquest, tampoc volia donar explicacions i finalment clogué la conversa amb un “aparta” i una espenta. El company de la COS, no s’apartà i el cap de l’agència tributària, amb un xiquet de 3 anys pel mig, s’obrí camí a empentes. Seguidament avisaren la policia municipal i el feren signar (sort que pogué parlar amb l’advocada que li explicà que firmés, ja que no passava res)

 

No és un fet aïllat

No es tracta d’un fet aïllat ja que, encara que és cert que hi ha una ordenança que impedeix penjar cartells o repartir informació, aquesta només es fa servir contra els moviments polítics i, sobretot, contra l’Esquerra independentista. Constantment se’ns identifica per encartellar, se’ns boicotegen xerrades no cedint espais, o denegant-los en darrer moment. El mateix company de la COS, fa ja uns anys, hagué se suportar amenaces personals de l’alcalde i un regidor (tots dos de CIU) per repartir un paper on deia quin sou rebien.

 

CIU, independentistes?

I ara, CiU, aquells qui persegueixen l’independentisme ampostí, aquells que tingueren més de 20 dies empresonat al company Andreu de Tortosa, o que inflen a multes al casal Panxampla, aquells que no volen retirar el monument feixista aquàtic més gran de l’estat, ara CIU són els nostres companys i hem de lluitar plegats sota l’ANC.

Realment algú s’ho creu? En quin moviment independentista els seus militants persegueixen els companys?

 

Unió Comarcal del Montsià

 

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

 

(repressió a Molins de Rei per la Vaga General del 29M)

 

En tancar aquest comunicat, ens hem assabentat de la multa de 30.000€ que li ha arribat al company de la CUP de Molins de Rei, Enric Piera, per participar activament a la passada Vaga General (tot i que en tot moment va fer de mitjancer entre el piquet, on hi participava, i les forces repressives)

 

Des de la COS volem transmetre-li tot el nostre suport i solidaritat al company Enric, i oferir-nos-hi a tot el que calgui amb la campanya de suport.