Diverses centrals sindicals d’arreu del món mostren la seua solidaritat amb la recent creació a València del Grup per l’Extensió de la Lluita. La CTA argentina, el sindicat basc LAB, el FSOC canari i la CSR francesa han mostrat el seu suport a la iniciativa per unir les lluites i han denunciat les mesures neoliberals dels governs burgesos (podeu descarregar els comunicats just sota del text).

La lluita dels treballadors de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) fa mesos que dura. L’empresa pretén “estalviar” retallant els sous dels empleats i línies, però sense tocar els sous dels directius (onze directius cobren un milió d’euros anuals).

Des del comitè d’empresa i l’assemblea de treballadors de l’EMT ha sorgit la iniciativa del Grup per l’Extensió de la Lluita, en la qual participen comitès, seccions sindicals, delegats a títol individual i treballadors en general d’empreses afectades pels atacs als drets laborals i socials (EMT, RENFE, ADIF, FGV, RTVV, Unió Naval de València, IVVSA, sanitat), estudiants, aturats i jubilats. L’objectiu d’aquest grup és fer confluir la diverses lluites de tots els sectors, aglutinant especialment a treballadors i usuaris dels serveis públics. La COS ha participat des del principi en la creació d’aquest grup i ha apostat fortament per ell.

L’EMT ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) pel qual extingirà els contractes de 209 treballadors. En la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) han presentat un altre ERO que afectarà a 1.295 empleats (el 75% de la plantilla). També els Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) estan amenaçats per un ERO d’extinció de contractes. Totes tres són empreses públiques.