Des de la COS, ens hi sumem i us adjuntem la Nota de premsa feta pública per les companyes de les associacions Jarit i Sariri, davant la "mort" (cal parlar clarament, i dir-li assassinat) de la companya Soledad Torrico que va morir la setmana passada per desatenció sanitària, en no comptar ja amb la seua targeta sanitària.
La companya Soledad havia comés 4 crims en aquest "estat de dret i democràtic":
– ser treballadora,
– dona,
– boliviana,
– i estar a l'atur des de feia 3 mesos.

Des de la COS us cridem a no deixar impune aquest crim, i a participar de totes les accions i mobilitzacions que s'hi convoquen contra aquest assassinat… perquè hem d'evitar que n'hi haja cap altre (perquè cada dia hi ha més persones sense la targeta sanitària… majoritàriament dones)

NOTA DE PREMSA DAVANT LA MORT DE SOLEDAD TORRICO

 

  1. Abans ahir dimecres 20 va morir Soledad Torrico, immigrant boliviana, que malalta de grip i sense tarja sanitària vàlida “perquè ja no cotitzava”, ha estat obligada durant 6 dies a peregrinar per centres de salut i hospitals valencians, sense tenir la suficient atenció medica del Servei Valencià de Salut.

  2. Encara que la seva malaltia era corrent i tenia cura, se li va complicar per no rebre els serveis necessaris: ni el inicial reconeixement mèdic convenient, ni el seguiment adient davant l’agreujament de la malaltia i l’altíssima febra; en eixes condicions també se li va negar ambulància per traslladar-la a urgències, i tampoc va haver llit al hospital per aquesta dona immigrant. Finalment sense forces i sense atenció, Soledad ha mort cansada de anar de porta en porta.

  3. Soledad Torrico ha estat exclosa del Sistema Valencià de Salut, com moltes persones immigrants, per decisió del ministeri que dirigeix Ana Mato, una decisió que la Consellería de Sanitat Valenciana del Sr. Fabra es va apresurar a acomplir ja l’any passat . Digueren que els immigrants tindrien accés a les urgències, però no és de veres, perquè les urgències estan cada volta més massificades i col·lapsades pels retalls generalitzats en tota la sanitat, i els professionals d’urgències estan sobrepassats, i no poden donar ni el servei que cal a urgències ni el que cal donar des de els centres d’atenció primària.

  4. Retallar en sanitat és retallar en salut, i augmentar la desigualtat davant la mort. Vulguen reconèixer-lo o no els responsables politics, hi ha morts a conseqüència de l’exclusió de milers de persones immigrants de la sanitat pública, i també a conseqüència de les retallades als serveis públics, morts sempre de persones amb pocs recursos nascudes al nostre país o a llunyanes ciutats, i aquestes morts son crims.

  5. Cridem a totes les persones a la defensa de la sanitat pública valenciana i a la defensa del dret d’accés a la sanitat valenciana de les persones immigrants en igualtat de condicions amb altres valencians. Aquest no és el primer ni l’únic cas malauradament, per tal cosa hem decidir suspendre les activitats de preparació de la “precarnavalera” de demà dissabte 23 per la vespra del Carnestoltes de RUSSAFA, i ens concentrarem al parc Manuel Granero a les 17h per acudir juntes a la manifestació del 23F en defensa dels drets socials per a totes les persones i contra el colp d’estat dels especuladors i corruptes.

Jarit i Sariri en nom de totes les persones, col·lectius i grups de carnestoltes participants als Carnestoltes de Russafa.