Els sindicats CGT, FTC-IAC, COS, COBAS i I-CSC apostem per la mobilització dels més de 180.000 treballadors i treballadores del sector com a única sortida per un conveni digne.

La Taula del XVIII conveni metal·lúrgic de la demarcació de Barcelona menysprea als sindicats del metall no majoritaris en no respondre a la seva petició d’assistir a les negociacions en curs com a observadors.

La darrera reunió de la Taula es va celebrar el 18 d’abril de 2018 als locals dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Família, al carrer d’Albareda de Barcelona. Constitueixen la Taula la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), les Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General dels Treballadors (UGT), en raó a la seva major representativitat en el sector.

Aquest conveni afecta a més de 180.000 treballadors/es d’un dels sectors més castigats per la darrera crisi amb acomiadaments massius, pèrdua de condicions de treball econòmiques i socials, incompliments legals, precarització i augment de l’accidentalitat i les malalties laborals. Els últims 10 anys el conveni siderometal·lúrgic ha seguit idèntica tònica, incorporant moltes de les pretensions de la UPM (doble escala salarial, pèrdua de poder adquisitiu, absorcions, flexibilitat laboral a la carta…).

Fruit d’aquesta situació els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han perdut representativitat i la resta de representants sindicals superen ja el 15%, tenint en compte que milers de treballadors/es del Metall no tenen delegats i són exclosos del còmput, així com tots els suports a altres formacions sindicals que no han assolit representació als centres de treball.

Els sindicats que vam signar aquesta petició, la Intersindical-Confederació Sindical de Catalunya (I-CSC), Comissions de Base (COBAS), la Federació de Treballadors de Catalunya ( FTC-IAC), la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i la Confederació General del Treball (CGT) anunciem mobilitzacions en defensa de la transparència, la democràcia i un conveni digne per als treballadors/es del sector metal·lúrgic.

CGT, I-CSC, COBAS, FTC-IAC, COS