La fiscalia demana una pena de 480 € al Gerard de Lleida (militant de la CAJEI agredit i detingut per defensar el Roser, fa dos Diades) Així mateix, l’ajuntament de Mataró acribilla 10 veïns de Mataró amb multes que sumen 9.000 €, per concentrar-se en solidaritat amb el company Eudald. Mentrestant, 3 militants de la JCPC-CJC i del PCPC esperen judici sota falses acusacions i amb una petició de 3 anys i 10 mesos de presó per cadascú dels 3 (per participar en les mobilitzacions de repulsa davant l’assassinat del jove antifeixista castellà Carlos Palomino fa 3 anys)

El Gerard, acompanyat d’una vintena de membres de la campanya de suport, de l’Assemblea de Joves de la ciutat i d’altres col·lectius, que han enganxat cartells demanat l’absolució per tot l’eix comercial de la ciutat, ha tornat a manifestar una vegada més que participava d’una protesta totalment pacífica contra la conversió del Roser en un Parador Nacional i que en cap cas tenia la intenció d’agredir la comitiva de la Paeria. Així mateix ho va declarar el regidor que presidia la comitiva i d’aquesta manera queda recollit en el vídeo

<http://www.youtube.com/watch?v=XpdnkdLTAtg>

editat per la campanya de suport, que compta ja amb més de 22.000 visites. Finalment, la fiscalia ha demanat una pena multa de 40 dies a raó de 12 euros per dia. Petició a la qual també s’ha sumat l’acusació de la Generalitat. La defensa ha demanat l’absolució del Gerard entenent que el jove no va cometre cap tipus de desobediència i l’única actuació fora de lloc, fou la dels agents dels Mossos d’Esquadra que van agredir el jove i carregar contra tothom qui estava protestant pacíficament. Així ha quedat palès al vídeo visionat en el transcurs del judici i que la defensa ha aportat com a prova principal. D’aquesta manera, el judici ha quedat vist per sentència.

Des de la Campanya “Salvem el Roser, Gerard Absolució” volem agrair totes les mostres de suport i solidaritat rebudes d’arreu del país. A la vegada, volem tornar a de posar de manifest que seguirem demanant l’absolució del nostre company ja que el Gerard ha hagut d’afrontar un judici polític insostenible i injust arran d’unes acusacions immotivades per defensar el Roser, edifici històric de la ciutat; la mateixa defensa que lleidatans i lleidatanes han dut a terme en nombroses ocasions, com les 2.000 persones que es van manifestar fa tres anys, o les 2.500 que van signar en contra del projecte en poc menys d’un trimestre.

En el cas dels companys i companyes de Mataró, es tracta d’una multa per infringir l’Ordenança del “Civisme” de Mataró i per la qual s’exigeix a la persona sancionada l’abonament de 900 €. Un total per tant de 9.000 € que els afectats asseguren que no van ocórrer com l’atestat dels Mossos d’Esquadra descriuen. Insults contra els agents, agressions contra aquests, alteració de l’ordre públic, molestar el veïnat… fets que els denunciats neguen que ocorreguéssin i que en tot cas, de produir-se afectació a la via pública fou per la càrrega policial soferta.

Els ferits, la dotzena de persones contusionades que anaren cap a l’ambulatori de Mataró aquell mateix vespre i que estudien presentar les corresponents denúncies. La concentració a la que fa referència la única acta policial de la que emanen totes les multes, va ser la resposta per part de familiars i coneguts a un primer abús de poder: la detenció de l’Eudald Calvo.

Ara, més d’un mes després d’aquells fets lamentables, algunes de les persones contusionades han rebut de premi la multa de l’Ajuntament de Mataró, sempre obsesionat en carregar contra el col·lectiu Maulets i els moviments socials de la ciutat. La persecució es fa evident en comprovar que cap de les persones sancionades va ser identificada i per tant s’han imputat en base als fitxers polítics il·legals.

El passat 21 d’octubre se celebrava un judici contra tres militants comunistes en un jutjat de la ciutat de Barcelona. Aquests companys són Juanjo Serrano, militant del PCPC i membre del Comitè Central del PCPE, i dos camarades militants dels CJC-JCPC. L’acusació sol·licita tres anys i deu mesos de presó  per a cadascun d’ells. El fiscal sustenta la seva petició en els fets ocorreguts a Barcelona el 14 de novembre de 2007, amb motiu de la manifestació en protesta per l’assassinat d’un jove antifeixista a Madrid l’anterior dia 11.

Com hem fet des del primer moment en que se succeïren les agressions i detencions, des de la COS fem una crida a continuar la solidaritat amb el company Gerard, així com amb tota la resta de companyes i companys que continuen patint repressió pel seu compromís i lluita, com el Jona de l’Eixample, l’Eudald i els companys de Maulets del Maresme, l’Aquil·les d’Alacant, els 3 companys de la JCPC-PCPC, i molts i molts altres.

 

Davant la repressió, la solidaritat la millor arma.

 

Que no ens tallin les ales!!