Des de la COS fem una crida general a col·laborar en la recolida de signatures i autoinculpacions en suport i solidaritat amb les 5 companyes i companys del SEPC als quals se'ls hi demanen penes de fins a 30 anys de presó en conjunt.

Prou de feixisme i imperialisme!
Prou de repressió!

Llegiu el Comunicat conjunt del SEPC i Alterta Solidària per la imputació a 5 militants de l'Esquerra Independentista de nombrosos delictes per defensar la llengua

 

El 5 de març de 2.010 el partit Unión, Progreso y Democracia va organitzar un acte de propaganda espanyolista a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB consistent en una conferència de la líder del partit Rosa Díez. Davant d’això un centenar de joves i estudiants, molts d’ells independentistes, van accedir a l’Aula Magna on s’anava a produir l’esdeveniment i mitjançant crits i càntics van palesar el seu malestar.

 
La tensió va anar en augment per les discussions dels estudiants amb els militants d’UPyD i el degà de la facultat, el professor Salvador Cardús, fins que aquest darrer decidí anul·lar la conferència davant la impossibilitat de la seva realització a l’Aula Magna. Tanmateix i ajudats per la seguretat privada i policies de paisà, Rosa Díez va poder exposar el seu programa polític en una altra sala davant d’una vintena de militants del seu partit, això si escridassats en tot moment des del passadís adjunt per desenes d’estudiants.
 
Unión, Progreso y Democracia encapçala un moviment espanyolista que treu el seu rèdit electoral mitjançant la catalanofòbia amb actes i campanyes com el que es va realitzar a la UAB. Les seves propostes polítiques giren al voltant d’un estat uniforme i centralista a nivell polític i l’assimilació cultural hispànica de la nació catalana. No se’ls han caigut els anells a l’hora de demanar la il·legalització de partits polítics independentistes i la persecució dels seus partidaris, la supressió de les comunitats autonòmiques i el retorn de les competència a l’Estat o l’eliminació de les polítiques de normalització lingüística de les llengües minoritzades com el català, el basc o el gallec.
 
Les actuacions d'Unión, Progreso y Democracia només són un exemple més del full de ruta que ha dissenyat l'Estat Espanyol per espanyolitzar llengua i cultura als Països Catalans. En aquell 5 de març de 2.010 ja estava força madur l'embrió de la política espanyolista que ara intenta aplicar el Ministre Wert amb la proposta de reforma de la Llei Orgànica d'Educació, entre d'altres. Tots i totes hem sentit com el Ministre Wert ha dit per activa i per passiva que el seu objectiu com a màxim responsable del Ministeri d'Educació és espanyolitzar als i a les alumnes catalanes.
 
Arran de la denúncia presentada pel partit de Rosa Díez han imputat a cinc companyes els següents delictes: delicte de provocació a l'odi i a la violència contra grups i associacions, delicte per impedir el legítim us de les llibertats de reunió o manifestació, delicte de coaccions i un delicte de desordres públics demanant-se, per la totalitat de tots ells, 6 anys i mig de presó i una multa de 22 mesos per a cadascuna de les companyes, superant, entre totes, més de 30 anys de presó. Davant d'aquesta situació, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem exposar les següents consideracions:
  • El moviment espanyolista del que forma part UPyD i Rosa Díez utilitza l’odi contra la nació i la llengua catalana com a instrument electoral a canvi d’enfrontar i crispar la ciutadania.
     
  • L’acte realitzat a la UAB forma part d’aquesta campanya de crispació i no tenia cap mena de rigor acadèmic, més enllà de la propaganda electoral espanyolista. Les autoritats de la universitat davant de l’intent de provocació d’UPyD haurien d’haver denegat el permís per a la seva consecució.

Aquesta causa torna a palesar que la justícia espanyola persegueix descaradament els activistes independentistes i que resta al servei de l’espanyolisme més ranci i recalcitrant.

INFORMACIONS IMPORTANTS SOBRE EL CAS

Com ja sabeu cinc companyes estan imputades pels fets de la UAB de març de 2010 davant una conferència de Rosa Diez (UPyD). UPyD, com a acusació, entre d'altres coses, demana 6 anys de presó per a cadascuna de les imputades.

El procés judicial ja està obert: veure notícia

El SEPC i Alerta Solidària han difós el comunicat publicat a sobre. En la mesura del possible, sis plau, difoneu-lo: veure comunciat

Des del SEPC i Alerta Solidària s'ha habilitat un blog on s'anirà posant tota la informació del cas, en la mesura que pogueu difoneu i enllaçeu als vostres webs/blogs: veure blog

CAMPANYA AUTOINCULPACIONS

Adjuntem dos arxius. El primer és el text explicatiu. El segon és un full de signatures que es farà servir d'autoinculpacions. Necessitem moltes, i en 10 dies com a molt les hem d'entregar a jutjats.

Així doncs, us demanem:

– Imprimiu els fulls i recolliu, en la mesura que pogueu, signatures /autoinculpacions. I que en feu còpies per recollir-ne als vostres casals i ateneus.
– Ens comuniqueu a on n'esteu recollint
– Intensifiquem, en la mesura que e spugui, la recollida de signatures.
– En quant tingueu fulls plens ens els feu arribar, ja que en 10 dies els hem d'entregar.

De moment, això és tot.

Gràcies pel suport!