Es tracta de Bariaz Mohamed de 35 anys, Ddriss Zagara de 27 anys, Eddaowdi Aomar de 25 anys, Ahachhach Mohamed de 24 anys, Abrahim Al Rafiky de 24 anys, i Mokhtar Lachhab amb 22 anys.

Els sis ciutadans sahrauís sofreixen una greu deterioració del seu estat de salut que ja afecta la seva integritat física i mental a causa de la vaga de gana que duen a terme per més de dos mesos per denunciar el saqueig dels recursos naturals a l’últim territori Africà en procés de descolonització, el Sàhara Occidental.

La tarda del diumenge 5 de juny 2011, Ahachhach Mohamed, Ddriss Zagara i Abrahim Al Rafiky van sofrir greus pèrdues de consciència i van ser traslladats a l’hospital regional com a conseqüència de complicacions intestinals, i amb diversos símptomes, que com la resta dels seus companys, estan patint, entre ells: cardiopatia severa, danys renals, vòmits amb sang, problemes neurològics, complicacions respiratòries i atròfies irreversibles.


Cada vegada s’uneix més gent a les manifestacions diàries que organitza la família dels joves vaguistes i denuncien la política de marginació i indiferència practicada per l’estat marroquí i envien un crit de desesperació a la comunitat internacional per a intervenir immediatament i salvar les seves vides abans que sigui massa tarda. També fan una crida a totes les organitzacions de drets humans internacionals i a la premsa lliure i independent.

Els manifestants van corejar consignes condemnant l’estat marroquí pel menyspreu per la vida dels joves vaguistes, exigint l’alliberament immediat de tots els presos polítics sahrauís a les presons marroquines i en el Sàhara Occidental, amb cartells en anglès denuncien la participació d’un grup d’empreses multinacionals en l’esgotament dels recursos naturals del poble sahrauí mentre financen amb els seus ingressos la militarització de la regió i les violacions dels drets humans de la seva població, mentre creix la pobresa i la privació des de fa més de tres dècades, segons informa una de les mares de la comissió organitzadora.

En la manifestació també van corejar consignes exigint a les Nacions Unides i al Consell de Seguretat de l’ONU a intervenir immediatament per posar fi a les greus violacions dels drets humans en el Sàhara Occidental i també a les ciutats del sud del Marroc perquè la comunitat internacional acceleri la solució que garanteixi al poble sahrauí exercir el seu dret a la lliure determinació.

Ja són més de dos mesos i els joves sahrauís es troben en una situació de greu risc per a la seva salut. Esperem que es faci ressò d’aquesta notícia, ja que diàriament els ciutadans sahrauís a les ciutats del Marroc i en el Sàhara Occidental estan sota constant repressió per part de les forces del règim de Mohammed VI, mentre l’ONU i la comunitat internacional miren cap a una altra banda i decideixen enviar l’OTAN a altres territoris per defensar a la població, mentre al territori del Sàhara Occidental, l’últim territori en procés de descolonització en el continent Africà, continuen manifestant-se pacíficament a l’espera d’un referèndum d’autodeterminació.

Informació lliure, informació independent.

Resistència Sahrauí

Contactes:

Telèfon Barcelona: +(34) 687149065 // 635782271

Llocs web:

http://youtube.com/resistenciasaharaui

http://equipe-media.blogspot.com

http://radiomaizirat.blogspot.com

http://quepo.org