Durant l’any passat els jutjats van ordenar 41.640 desnonaments a Catalunya, al País Valencià i a les Illes.

Els procediments de desnonaments acordats pels jutjats de primera instància als Països Catalans van assolir l’any 2012 la xifra de 41.640. Prenent les estadístiques elaborades pel Consell General del Poder Judicial de l’Estat espanyol, si sumem les dades del Principat de Catalunya, País Valencià i les Illes dona com a resultat aquests 41.640 procediments de desnonaments. Aquesta xifra no contempla els procediments dels municipis de la Franja ni d’Andorra donada la seva complexitat a l’hora d’aconseguir xifres.

 
Amb aquestes dades i la informació pública donada per les diferents administracions, per tant, podem dir que, de mitjana, cada dia hi ha més de 115 desnonaments als Països Catalans.

 
 
Respecte a la Catalunya Nord, el govern del departament dels Pirineus Orientals no ha informat dels casos de desnonaments a les comarques més septentrionals del país. La Fundació Abbé Pierre, plataforma que aglutina a més d’una trentena d’associacions que demanen al govern de l’Estat francès una moratòria sobre els desallotjaments, calcula que durant els anys 2010-2012 s’han produït gairebé 4.000 desnonaments a la Catalunya Nord.