Els carrers de Granollers van ser durant el dia de la classe treballadora, l’escenari escollit per a una manifestació de l’esquerra anticapitalista contra la precarietat i els abusos de la patrona.

Aquesta mobilització va comptar amb el suport de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la CUP, Endavant, Arran, el SEPC, l’Assemblea d’Aturats i Aturades de Granollers, l’Ateneu de Granollers, la CNT-AIT, la CGT, la PAH, l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, EUiA i les associacions de veïnes de Granollers Centre i Tres Torres.

 

La marxa va sortir a les onze del matí del davant les oficines del servei d’ocupació de Catalunya, reivindicant que actualment hi ha un 256% de població en atur i que un 536% dels joves menors de 25 anys, es troba en situació d’atur.

La manifestació va recórrer els carrers de la ciutat amb clams propis del 1r de maig, apuntant als dirigents espanyols i catalans com a culpables de la situació actual, així com al capitalisme. Reivindicant una classe treballadora combativa i apostant per l’autoorganització com a eina per vèncer, fins a arribar a la plaça de la Porxada, on es van realitzar els parlaments de les diferents organitzacions que participaven en la marxa.

En aquest moment va prendre la paraula el portaveu de la COS, Hug Luchetti, que va reclamar una recuperació dels drets laborals, va fer incís en la necessitat de l’autoorganització de la classe treballadora i en la importància d’espais de trobada entre treballadors. Luchetti també va remarcar les actuals taxes d’atur i el fet que es donen gràcies a un sistema capitalista que reprimeix les classes populars i beneficia uns pocs.

COS Vallès Occidental i Oriental
facebook.com/cos.valles
twitter.com/COS_Valles
valles@sindicatcos.cat