Manifestos i cròniques de les convocatòries de Vic, Burjassot i Vilafranca del Penedès + Acte del 1r de Maig a Berga (6 de Maig)

A més dels actes dels quals ja havíem parlat, a Girona, Granollers, Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Vinaròs, Castelló de la Plana, València i Alacant, aquí us traslladem més informació sobre els actes realitzats els passats 30 d’abril i 1r de Maig a Vic, Vilafranca i Burjassot, i aprofitem per convocar-vos a l’acte del 1r de Maig a Berga, que tindrà lloc aquest divendres 6 de maig.

1r de Maig a Berga (el Berguedà): Divendres 6 d’abril a les 20h a la Biblioteca Municipal de Berga. Xerrada i debat, “La crisi capitalista, conjuntura nacional i internacional” amb Joan Junyent membre del col.lectiu d’Economia Crítica Taifa.
Organitzen: COS / Maulets / Casal Panxo.

Manifest unitari del 1r de Maig a Osona:

Vam sortir al carrer al setembre passat en contra de la reforma laboral, tornàvem al gener per reclamar una pensió digna, hem estat al costat dels expulsats de casa seva, estem per una sanitat pública i gratuïta que millori la qualitat de vida, no volem subvencionar les escoles privades retallant l’escola pública. I no estem sols en aquestes lluites.

 

Malgrat totes aquestes retallades el Capital encara no esta content i vol més. Els convenis col·lectius han de ser eliminats per arribar a la tan desitjada, per l’empresariat, relació laboral individualitzada. Els salaris els volen vincular a la productivitat individual fent dels treballadors i treballadores màquines competitives i fer realitat un altre somni empresarial: si no produeixes no menges.

 

Totes aquestes imposicions s’estan prenen en nom de la crisis i tant les retallades socials com les retallades en drets laborals van encaminades a satisfer els mercats i capitals financers i especulatius. A la minoria rica que ens explota i governa se’ls redueixen les aportacions de les seves empreses a la seguretat social, es permet el frau fiscal, no es lluita contra l’economia submergida, es mantenen els paradisos fiscals, els beneficis de les grans empreses es fan servir per enriquir les seves jubilacions i acomiadar treballadores i treballadors (l’últim cas que dona vergonya és el de Telefònica amb 10 mil milions d’euros de benefici) i se’ls lliuren milers de milions d’euros per sanejar els seus negocis i bancs.

 

S’apropa l’1 de Maig. Fa més de 100 anys, al 1886, els obrers van sortir al carrer per lluitar, i fins i tot van ser assassinats, per poder aconseguir les 8 hores de treball i un sou digne per viure. Altres moments històrics de lluita van portar la negociació col·lectiva, els drets laborals, sanitat per al poble, educació per al tothom, pensions, etc. L’ofensiva capitalista ens vol portar als anys previs a aquell 1 de maig de 1886, obligats a viure i treballar sense cap dret que no pugis comprar al mercat, ja sigui menjar, salut o educació, i fins i tot la pròpia llibertat.

 

Polítics, empresaris i banquers ja sabem el que volen per el poble: sotmetre’ns.

I tampoc podem refiar-nos d’aquells sindicats que firmen retallades socials i laborals fen costat al projecte neoliberal dels rics, per després convocar manifestacions contra les retallades que ells mateixos han propiciat amb la seva complicitat i silenci.

 

Hem d’evitar tornar enrere en els nostres drets com a persones lliures que som i ningú ens ha de decretar a què tenim dret i a que no. La vida és el que tenim i és nostra. Va sent hora que treballadors i treballadores, les classes populars, reprenguem el camí de la lluita, de la mobilització, de la implicació personal en projectes col·lectius que donin alternatives al Capital i a l’Estat. Som nosaltres mateixos els que hem de parar aquests atropellaments.

1r de Maig a Vilafranca del Penedès:

Unes 400 persones es van manifestar dissabte pels carrers de Vilafranca en contra de les retallades socials imposades pels governs de Mas i Zapatero.

La manifestació estava convocada pels sindicats CGT, Intersindical-CSC i COS; pels col·lectius de l’esquerra independentista Endavant, les CUP de l’Alt Penedès (Vilafranca, Subirats, Riudebitlles i Sant Martí Sarroca) i les Assemblees de Joves de Sant Sadurní i Vilafranca; i pels col·lectius socials Ampert, Ginesta, Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca, Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès, La Fornal, Col·lectiu Nou Assessoria Jurídico-Laboral, Ateneu X, Daltabaix (Els Monjos) i Som Penedès. La manifestació va sortir de la plaça de la vila a les set de la tarda i va seguir pels carrers més cèntrics encapçalada per una gran pancarta amb la proclama ‘El Penedès diu prou a les retallades!’.
Abans d’iniciar-se el recorregut,en nom de les convocants, Blanca Rivas, de la CGT i de l’Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca, va ser entrevistada per Penedès Televisió i va afirmar que lluitaran fins al final per mantenir els drets aconseguits durant anys de lluita i consideren que lamentar-se serveix de poc, per tant cal fer evident aquesta queixa generalitzada.

La manifestació va comptar amb una àmplia representació del col·lectiu sanitari de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, equipament que patirà enguany una retallada del seu pressupost general de 2,5 milions d’euros.
Precisament, un dels lemes més cridats durant la marxa va ser ‘Amb la salut no s’hi juga!’.

Al pas de la Parellada, es va penjar una pancarta a l’antic edifici de Telefónica en què es podia llegir: ‘La banca ens asfixia, els empresaris ens exploten, CCOO i UGT ens venen, Mas i ZP retallen i menteixen…Prou! Sortim al carrer! Defensem els nostres Drets’. I en arribar a l’avinguda de Barcelona es va tallar el trànsit durant uns minuts. Seguidament, la mobilització va seguir per la Rambla per arribar a la Plaça Jaume I on va tenir lloc la lectura del manifest.
Fina Santacana, membre de l’associació Ginesta, grup d’ajuda per a dones amb càncer de pit,
va remarcar que ens trobem immerses en una de les lluites més importants dels últims temps: la defensa dels drets aconseguits durant molts anys que ara volen fer desaparèixer i va acusar als governs de Mas i Zapatero de voler fer pagar la crisi financera a les classes populars. En el manifest es denuncia que després de la reforma laboral per abaratir l’acomiadament i la reforma de les pensions, ara es vol retallar dos dels pilars més importants de l’estat del benestar: l’ensenyament i la sanitat. És per això, que cal dir prou i sortir al carrer per defensar els nostres drets.

Les organitzacions i entitats convocants valoren molt positivament la gran participació en la manifestació i fan una crida a seguir amb les mobilitzacions i actes de protesta per aturar les retallades.

Després de la manifestació, els actes segueixen dijous 5 de maig a les vuit del vespre a La Fornal amb la projecció del film: ‘Rieles de rebeldía’ i el dissabte 7 de maig es farà una jornada de xerrades-debat a l’Escorxador. Aquesta jornada començara a les deu del matí i s’allargarà fins al migdia amb ponències presentades per les organitzacions sindicals CGT, COS i Intersindical-CSC.

Manifest i octaveta repartida durant els actes del 1r de Maig organitzats pel PsoE i la UGT a Burjassot.

Diumenge 1r de Maig, a les 19h la Plaça de l’Ajuntament de Burjassot estava plena de gent, ja que el PsoE i la UGT locals “celebraven” el 1r de Maig repartint entrepans, orxata i rosquilletes gratuïtament.

Davant d’aquesta falta absoluta de respecte pels màrtirs del 1r de Maig, els col·lectius organitzadors del piquet informatiu (la COS, l’assemblea de l’Horta Nord d’Endavant-OSAN i el col·lectiu local, Construïm la Unitat Popular de Burjassot) van repartir 300 octavetes amb el manifest següent:

 

QUÈ CELEBREM REALMENT EL 1r DE MAIG?

 

El 1r de maig és el Dia Internacional dels Treballadors, la festa del moviment obrer mundial. És un dia de lluita reivindicativa i d’homenatge als “Màrtirs de Chicago” (sindicalistes anarquistes i socialistes executats en Estats Units per defensar activament la jornada laboral de 8 hores). A l’abril de 1886 la majoria dels treballadors es troben afiliats a “La Noble Ordre dels cavallers del treball” (principal organització de treballadors dels EEUU), però, degut a l’incompliment de la llei que establia la jornada de vuit hores, instaurada eixe mateix any, s’agrupen en xicotetes organitzacions laborals i sindicals, i convoquen una vaga general per al 1r de Maig. Dies abans, “La Noble Ordre” va remetre una circular a totes les organitzacions que recolzaven la vaga: «Cap treballador adherit a aquesta central sindical ha de fer vaga el 1r de maig, ja que no hem donat cap ordre al respecte». Aquest comunicat va ser rebutjat per tots els treballadors dels EEUU i el Canadà, els quals van repudiar els dirigents de la “Noble Ordre” per traïdors al moviment obrer.

 

Avui en dia, a Burjassot i a molts altres llocs, el 1r de maig la gent celebra que l’ajuntament els convida a dinar, i no se n’adona que és una estratègia política més per a mantindre el poble dormit (i sobretot de cara a les eleccions municipals i autonòmiques…)

Els mateixos que avui t’estan regalant un entrepà, són els que han aprovat la “Reforma Laboral”, afavorint els empresaris i llevant-li drets als treballadors, i la “Reforma de les Pensions”, que ens obligarà a treballar fins els 67 anys. I no ens oblidem dels qui han aprovat aquestes reformes, perquè tenen nom i cognoms: PSOE, PP, CiU, PNV, CCOO i UGT. Aquestos últims mesos, mentre es repetien les nombroses vagues generals a l’Estat Francès i Grècia, CCOO i UGT solament han convocat una vaga general, i ho han fet després de l’aprovació de les reformes, per a rentar-se la cara.

 

No volem que UGT i CCOO siguen la nova “Noble Ordre” traïdora de l’Estat Espanyol!!!

Eixim al carrer ara, abans que siga massa tard!!!!

PELS DRETS DE LA CLASSE TREBALLADORA!!!