Els dos treballadors, Saturnino Mercader i Josep Garganté, amb antecedents penals per mobilitzacions com la dels 2 dies dels conductors i conductores de TMB i per anteriors vagues generals, podrien entrar a la presó si són condemnats.

El 22 de juliol de 2008 un conductor d’autobusos de TMB de la cotxera Pablo Díez va ser víctima d’un cas d’abús de autoritat per part d’un Cap de Línia (Fernández) amb la col·laboració de dos comandaments (Ramirez i De Haro), que va acabar en un expedient disciplinari i 15 dies de suspensió de feina i sou per al treballador.

Gràcies a una gravació que algú va “penjar” a Internet es va poder descobrir tot:

http://acosolaboralentmb2.podbean.com/

 

Pots llegir tota la història en aquest enllaç:

http://rojoynegro.info/sites/default/files/IMG/pdf/76.pdf

 

Quatre anys després, la Direcció de TMB demana 2 anys de presó per als companys Mercader i Garganté que van denunciar aquest fet per “suposadament” atacar la intimitat i l’honor del cap de línia i els comandaments al fer referència a la gravació durant una roda de premsa.

 

A la gravació penjada a Internet es pot escoltar com el CGOL li indica al comandament que provoqui al conductor per sancionar-lo de manera més forta.

 

Als pocs dies que es produís el cas d’abús d’autoritat, la CGT d’autobusos de TMB va convocar una roda de premsa on Saturnino Mercader, com a President del Comitè d’empresa, Josep Garganté, com a portaveu de la CGT i Manuel Casado, el treballador sancionat, van donar la seva opinió sobre el cas i demanaven a la Direcció de TMB que prengués les mesures corresponents.

 

A continuació, la Direcció de TMB informava que les mesures que prendria serien sancionar als companys Mercader i Garganté amb 4 mesos de feina i sou i impulsaria un judici penal.

 

En relació al judici penal, la fiscalia ha demanat finalment 18 mesos de presó i 18 mesos de multa a raó d’una quota diària de 12 euros amb la responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament, mentre que la Direcció de TMB puja el llistó i demana 2 anys de presó i una multa de 12 mesos amb una quota diària de 18 euros, i responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament de 6 mesos de privació de llibertat.

 

Ara, un cop ha arribat el judici, i tal com vam informar anteriorment, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) hem convocat una aturada pel dimecres 19 de desembre de 10 a 15h i una concentració a les 11:30h a les portes de la Ciutat de la Injustícia, costat Gran Via.

 

T'esperem!