Durant la setmana passada, aquesta marxa, impulsada per la Intersindical Canària, va recorre diversos pobles de Gran Canària, per acabar, el dissabte passat, en una manifestació a Las Palmas.

Amb la participació de la Intersindical Canària i altres col·lectius, com ara Azarug o Estudiantes Pre-parados, la ‘Marxa obrera per l’ocupació i el salari digne: Canàries contra les retallades i la corrupció’ ha recorregut diverses localitats de l’illa de Gran Canària en protesta contra la desocupació i les polítiques antisocials. La marxa, que ha durat quatre dies, ha culminat el dissabte 16 març amb una manifestació a Las Palmas, amb rèpliques en quatre illes més.

 
 
 
 
Les polítiques de retallades i de pretesa austeritat imposades pel govern espanyol del Partit Popular i copiades a les Canàries per l’actual govern de l’arxipèlag (CC-PSOE), aguditzen la recessió de l’economia i provoquen l’augment de la pobresa i de la desigualtat social. Cada dia es major l’atur de llarga durada i l’atur juvenil, i major és també el nombre de persones que no reben cap ajuda pública. Són milers les llars en què no pot tenir ocupació cap dels membres en edat de treballar. Els bancs fan fóra la gent dels seus habitatges, i milers de persones malviuen gràcies als menjadors gratuïts o als bancs d’aliments. Els serveis públics essencials com la sanitat, l’educació i la protecció social s’ensorren justament quan són més necessaris que mai.

Però en contraposició a tot això, per a la Banca no hi ha retallades ni austeritat; durant el 2012 ha rebut ajudes mil milionàries per al seu rescat, dineral que haurà de pagar el poble. I malgrat aquestes evidències, la minoria social que governa a les Canàries i a l’estat espanyol té la barra d’insistir que no hi ha altres polítiques possibles i que l’austeritat i els sacrificis són inevitables. Insisteixen en la mentida prefabricada i diàriament repetida des dels poderosos mitjans de comunicació que controlen, emparant-se en una democràcia restringida amb regles de joc fetes per ells i a la seva mesura. Per exemple: ‘ho exigeixen Brussel·les i els mercats’, ‘així ho ha decidit la Comissió Europea i el Banc Central’, o també, ‘ho decideix l’estat’, deixant ben clar que han arrabassat al poble la capacitat de decisió i de control.

I com a contrapunt als seus discursos mentiders, la corrupció i el frau fiscal s’estén entre les seves files i en els grups econòmics a qui representen, i les Canàries no són una excepció a això. Ni atur, ni retallades socials, ni submissió. Perquè no devem res; no al pagament del deute públic ni dels seus interessos.

Web de la Intersindical Canària http://www.intersindicalcanaria.com/can2

can3