Des de la COS, donada la situació actual hem desenvolupat dues accions diferents, coordinades i combatives en aquesta jornada de mobilització, amb dos objectius clars:

  1. Denunciar públicament la vergonya d’aquesta nova contrareforma laboral, així com del paper traïdor de les cúpules de CCOO i UGT en demanar només “una revisió de la contrareforma”, i no voler convocar la Vaga General.
  2. Exigir clarament la convocatòria d’aquesta Vaga General tan necessària, i avançar en la difusió entre la classe treballadora i els sindicats de classe del nostre país, la necessitat urgent d’organitzar-nos, coordinar-nos i lluitar.

Així doncs, a Barcelona, s’hi convocava bloc propi del sindicat, portant una pancarta exigint la convocatòria de la Vaga General, al bloc unitari on unes 8.000 persones s’han aplegat a la convocatòria d’usuaris dels serveis públics en lluita, amb el suport de nombrosos col·lectius i sindicats, des de l’esquerra independentista, com Endavant i la COS, fins al sindicalisme alternatiu (CNT, CGT, IAC…)
A València, s’ha convocat una concentració de denúncia a la plaça de l’ajuntament de la ciutat, al pas de la manifestació, per cridar a les cúpules institucionals allà presents i a les burocràcies sindicals, que deixaren estar qualsevol negociació per modificar la contrareforma laboral, i per convocar ja la vaga general. Així, el petit grup d’unes 100 militants de la COS, CAS-PV, Endavant, PAH, 15M (lluita social, jubilats i habitatge), ha anat creixent fins plenar totalment un dels laterals de la plaça de l’ajuntament, arribant-se a concentrar més de 2500 persones que anaven despenjant-se dels blocs oficials.

De la mateixa forma, des de la COS, cridem a continuar participant de forma crítica, clara i radical per la Vaga General, contra la contrareforma i contra les cúpules de CCOO i UGT, a totes les mobilitzacions que vagen convocant-se arreu dels Països Catalans (com per exemple, la del dissabte 25 de febrer a València, Alacant i Castelló de la Plana contra la privatització dels serveis públics i les retallades)