Denunciem l'últim cas de repressió de l'estat espanyol contra el sindicalisme de classe i combatiu.

Aquest cop la repressió va dirigida contra el sindicalisme combatiu a les Canàries.

Concretament l'atac ha anat dirigit cap a una jove militant de la Intersindical Canària (IC), Aisha Hernández, qui ara fa un any va ser enxampada per agents de paisà a Las Palmas de Gran Canaria, realitzant una pintada en un mur per denunciar la situació d'atur que pateix la classe treballadora canària i on es podia llegir: 75% de paro juvenil.

Segons Aisha, quan estava realitzant la pintada, varen aparèixer dos policies de paisà que en cap moment no es van identificar. Li van treure les seves pertinences i li van dir que s'identifiques. Ella, va contestar que ho faria tot just quan ho facin ells. Llavors, després de l'arribada d'una altra patrulla uniformada de la Policia Nacional, la van colpejar diverses vegades mentre era detinguda i va ser intimidada de forma agressiva i continuada. Un cop a dependències policials la intimidació fou constant i això va fer que patis diversos atacs d'ansietat.

Però com en altres casos de repressió contra el moviment obrer, la cosa no s'acaba aquí. Durant els dies posteriors, la companya Aisha va haver de presentar-se a un judici ràpid pel fet ocorregut. És llavors quan la policia van atribuir a la jove un delicte de resistència a l'autoritat, delicte castigat amb una pena de presó de 2 a 4 anys. En aquest cas, comptant que no té antecedents penals, la jove militant evita en principi el seu ingrès a la presó.

Però ara, un any més tard, l'Audiència Provincial de Las Palmas ha dictat sentència contra Aisha Hernández i quatre dones més de la Intersindical Canària (IC) per ocupar pacíficament la sede de la Confederació d'Empresaris i mostrar una pancarta en contra de la reforma laboral el març del 2012, condemnant així a totes cinc militants a 6 mesos de presó, a pagar una indemnització econòmica i a la inhabilitació per exercir el dret al sufragi. Això fa que, sumada a la condemna d'ara per suposada «resistència a l'autoritat» la companya hagi d'ingressar a la presó la setmana vinent i complir 4 mesos de condemna.

Davant d'aquest cas, des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical), el sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans volem mostrar el nostre profund rebuig a aquest nou atac contra els drets i les llibertats de la classe treballadora i contra la persecució policial i política que pateixen aquells sindicats i organitzacions que planten cara al capital i a les retallades en drets socials.

Volem mostrar també tota la nostra solidaritat i suport als companys de la IC (Intersindical Canària), i molt especialment a sindicalista Aisha Hernández Rodríguez, ja que creiem, que ha sigut la darrera víctima d'un nou muntatge policial de l'Estat contra el jovent combatiu organitzat sindicalment.

Per tot això, creiem que davant d'aquests casos la solidaritat internacionalista és la nostra millor arma i per tant, exigim que la companya Aisha segueixi en llibertat, ara i sempre. Si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Dels Països Catalans a Canàries, solidaritat de classe i internacionalista, Aisha llibertat.