Només amb la lluita, l’autoorganització i la mobilització de les treballadores ens podem fer respectar.

La secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a Asistentes Escolares SL (Scolarest) juntament amb el suport de la sectorial del Lleure Educatiu i Sociocultural de la COS, d’altres companyes del sindicat i de l’Esquerra Independentista, ha obtingut una petita victòria. L’esmentada empresa ha cedit en les demandes presentades per les treballadores de la secció sindical.

Tot plegat s’ha assolit mitjançant una mediació entre administració, empresa i secció sindical. Les treballadores plantejàvem unes demandes que l’empresa no havia volgut escoltar fins a dia d’avui i la convocatòria de vaga indefinida i la mediació ha obligat a l’empresa a presentar-se i escoltar-nos.

 

 

Som conscients que moltes treballadores desenvolupen la seva tasca a l’empresa subjectes a contractes fraudulents d’obra i servei, que hi ha treballadores que han començat a treballar a l’empresa durant aquest curs i que encara no han signat cap contracte, i que hi ha moltes treballadores que estan cobrant la seva nòmina de forma irregular, tard i/o malament. Per tot plegat, i donat que ara per ara tenim una major presència al menjador escolar del Joan Pelegrí de primària, vam presentar en aquest centre unes demandes molt concretes que giraven entorn la contractació i les nòmines.

Després de plantejar les nostres reivindicacions i de llargues converses, l’empresa finalment ha accedit a fer efectives les següents accions favorables a les treballadores:

· Transformar en fixes-discontinus una part dels contractes de les treballadores de l’escola Joan Pelegrí i el col·legi la Mercè, fent-se efectiu com a molt tard el 10 de juny.

· Establir un sistema de diàleg fluid i d’informació amb la secció sindical de la COS. D’aquesta manera el comitè d’empresa (CC.OO), el qual no està defensant els nostres drets com era d’esperar, deixa de ser l’única via de comunicació amb l’empresa i a partir d’ara, podrem obtenir respostes de les nostres possibles demandes o dubtes d’una manera més directa.

· Exposar el pla de nòmines a la secció sindical de la COS en una reunió informativa que es durà a terme el dijous 13 de juny de 2013 a les 10.00 h.

Volem aclarir que les conseqüències de l’acord entre empresa i secció sindical de moment només repercutirà a un petit nombre de treballadores. L’empresa es va negar en rotund a abordar en aquesta mediació tots els contractes de les treballadores en nòmina de l’empresa al·legant que els casos s’han de presentar de forma individual i, tot i que encara, malauradament, no tenim la força que seria necessària per a estendre les nostres reivindicacions a la totalitat de la plantilla, creiem que hem donat un bon exemple de com es lluita i hem assentat el precedent a l’empresa que amb l’autoorganització i la mobilització de les treballadores podrem fer respectar i millorar les nostres condicions laborals.

Des de la secció sindical volem deixar clar que les nostres demandes i accions a Scolarest no s’acaben aquí i que seguirem lluitant pels drets de totes les treballadores i perquè aquestes tinguin unes condicions dignes i justes. Només unides, formades i sense por, podrem acabar amb les precàries condicions laborals que ens assetgen.

Res comença ni acaba avui, seguim i seguirem! Només lluitant tenim futur!

 

Barcelona (el Barcelonès) 4 de juny de 2013

Secció Sindical de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a SCOLAREST

www.coslleure.wordpress.com
facebook.com/cos.lleure
twitter.com/CosLLeure
lleure@sindicatcos.cat

Vídeo: COS Lleure aconsegueix que SCOLAREST accepti les seves demandes amb la convocatòria de vaga


leure-scolarest-02