Comunicat de la Federació Sindical Mundial (FSM) on condemna els atemptats succeïts en els darrers dies a Barcelona i Cambrils i assenyala l'imperialisme com a principal responsable d'aquests.

La Federació Sindical Mundial (FSM), que agrupa a gairebé 100 milions de treballadores i treballadors afiliats als sindicats de classe dels 5 continents denuncia a l'imperialisme com a principal responsable que hi hagi atemptats com els ocorreguts en els darrers dies a Barcelona i Cambrils.

Ningú tindria odi als europeus si no existís, per part de la UE (Unió Europea) i els EUA, la voluntat de rampinyar i robar les riqueses dels pobles, que el capitalisme ja no pot exercir com va fer en l'etapa colonial; si cada dia i cada setmana no fossin desenes (de vegades centenars i milers) les persones que moren assassinades per les tropes de l'OTAN (i d'elles gairebé ni es parla); si les fronteres no estiguessin tancades per al pas de ciutadans del Sud que busquen millors condicions econòmiques en el Nord (mentre estan completament obertes per a la circulació de mercaderies que donen negoci a les multinacionals).

La FSM, que va néixer just després d'acabada la Segona Guerra Mundial, sap que la classe obrera mai ha desitjat ni guerres ni atemptats. La FSM s'ha pronunciat reiteradament, des de la seva creació per la pau al planeta, per la solució negociada dels conflictes, per la dissolució de l'OTAN, i per la fi de l'espoli de països d'Àfrica, Àsia i Amèrica per part de les multinacionals ajudades per les tropes de l'imperialisme.

Mentre no acabem amb l'imperialisme no s'acabaran els atemptats, com a actes d'odi i ràbia dels massacrats per les bombes que cauen en molts països diàriament, decidides des de despatxos ocupats per persones que aparenten ser civilitzades però que en realitat són els majors assassins avui amb vida.

Mai més, enlloc, contra ningú.