Us detallem les diferents convocatòries que tindran lloc als pròxims dies.

Des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) us animem a participar activament al seguit de convocatòries d'importància social i política que tindran lloc al llarg d'aquesta setmana, més encara si, davant la brutal conjuntura actual de retallades i pèrdua accelerada dels més mínims drets socials, laborals, salarials… volem bastir sinergies i unitat d'acció per fer front de forma efectiva a la brutalitat capitalista i imperialista i començar a crear el món de pobles i persones treballadores lliures i iguals que volem i necessitem.

En primer lloc, dilluns 21 d'octubre a les 11.00 h del matí, davant la seu de la Conselleria de Sanitat, al Carrer Misser Mascó 31-33, de València, tindrà lloc una concentració contra la mercantilització definitiva de la sanitat pública, convocada per les companyes i companys del CAS-PV i amb el suport d'organitzacions com la COS o la CNT.

En segon lloc, el pròxim dimarts 22 d’octubre, a l’IES Abastos de València, a les 19.00 h, tindrà lloc la 3a Assemblea Intercentres de Docents i Estudiants. Des de la COS us animem a participar activament, bé des del sindicat, bé a títol personal o en representació del vostre centre, de la vostra FAMPA, assemblea d'estudiants… per tal d'anar generant les autèntiques bases assembleàries, democràtiques i unitàries per la Vaga Indefinida que necessitem (i tal com les companyes de les Illes ens han ensenyat).

En tercer lloc, dimecres 23 d'octubre, i des de les 6.00 h del matí, eixirà des de Sagunt la 1a Marxa Valenciana Contra l'Atur. Aquesta iniciativa organitzada i portada endavant per les diferents assemblees i plataformes d'aturats de la comarca de l'Horta, el Camp de Túria i el Camp de Morvedre, recorrerà tota la carretera antiga de Barcelona (en el seu ramal nord), arribant a les 12.00 h a les Torres de Serrans, i d'allà, a les 12.30 h a la Plaça de la Mare de Déu de València, on clourà la mobilització, una vegada llegit el manifest unitari.

 

 

En quart lloc, des de la COS cridem a participar activament a la Jornada de Lluita per l'Ensenyament Públic convocada pel 24 d'octubre i donant suport a les convocatòries realitzades per les companyes i companys del SEPC. A València, s'eixirà en manifestació des de la Plaça de Sant Agustí a les 18.30 h (a la mateixa hora a Alacant, IES Jorge Juan, i a Castelló de la Plana). Tot i que hi ha convocada 'vaga' per a eixe dia, des de la COS entenem que amb l'exemple més que viu encara, de la Vaga Indefinida de docents a les Illes, des de l'inici d'aquest curs, no s'hauria de parlar de 'vaga' quan:

· No ha estat decidida per les assemblees de docents… sinó que ho ha estat per les cúpules de les organitzacions sindicals majoritàries, des de Madrid, per a la seua posterior 'ratificació'.

· Partint d'aquesta manca de democràcia, tampoc no es va voler fer coincidir amb la Vaga Indefinida de les Illes, com hauria d'haver sigut, sinó que es fa en un moment en el qual, ja no pot generar cap conflicte real amb l'estat.

· Es fa quan la Llei Wert ja ha estat aprovada, i no abans… o com a mínim, a partir d'una agenda i un calendari de mobilització continuat, i basat en una tasca pedagògica, assembleària i engrescadora, tal com ens van mostrar les companyes i companys de les Illes.

· I, a més, amb l'exemplar acció de les companyes i companys de les Illes, convocar sense cap consens de base, un 'vaga' d'un dia, no és res més que donar unes quantes passes enrere (de nou)

Malgrat tot açò, la COS no som ni serem esquirols, i participarem d'aquesta Jornada de Lluita, comprometent-nos a posar tot de la nostra part per tal d'enfortir les dinàmiques realment assembleàries i unitàries des de la base, per tal d'arribar a la Vaga Indefinida que necessitem la comunitat docent, i tot el conjunt de la classe treballadora del nostre país.

A més, tot açò, sense oblidar ni per un moment als companys en vaga de fam des de fa dues setmanes, a la plaça de l'ajuntament d'Alfafar, i a totes les companyes i companys, de la Coordinadora del Park Alkosa. No podem deixar-los de banda, i hem de fer tot el que estiga en les nostres mans per tal d'aconseguir guanyar aquesta lluita.

Cada dia es fa més necessària la lluita i l'organització, però per lluitar, també necessitem estimar i ballar, perquè només amb alegria, unides, organitzades, amb solidaritat i amb força, podrem guanyar.

Per la terra, pel treball i per la llibertat, lluitem, creem, poder popular.

horta@sindicatcos.cat
www.coshorta.wordpress.com