Avui, com cada dia, és un dia on assenyalar que la privatització de les tasques de cura i de sosteniment de la vida agreugen la situació de subornació social, econòmica, cultural i política de les dones de la classe treballadora.

Per això avui, 19 de maig, sota el paraigua de la Vaga de totes, volem recordar i reivindicar que les tasques de cura, així com totes aquelles que es desenvolupen en l'àmbit privat de manteniment de la vida recauen sobre les dones.

Que aquestes, són tasques imprescindibles, que haurien de recaure en el centre de les nostres vides i que tenen un potencial subversiu dins la lluita contra el capitalisme, que fins i tot la forma assalariada d'aquestes tasques -treballadores de la llar- són un dels sectors del mercat laboral més exposats als abusos i la sobreexplotació: per ser feines que es desenvolupen en l'àmbit privat i sovint sotmeses a la intermediació d'agències de col·locació que treuen el seu benefici de la necessitat de moltes dones pobres, migrades o autòctones, que han de treballar sota un règim especial i pràcticament sense cobertura social.

A més a més avui és un bon dia per exigir l'equiparació del règim del treball domèstic al règim general de la seguretat social -com diu el conveni de l'OIT al que està adherit l'estat espanyol- i la necessitat de l'organització i la lluita comunes per a la socialització de les tasques de manteniment de la vida i la superació de la divisió sexual del treball i dels privilegis patriarcals que sotmeten a la meitat de la classe treballadora: les dones.

Avui, com ahir, l'aliança entre capitalisme i patriarcat és la principal amenaça contra una vida que pagui la pena ser viscuda, on les persones siguin l'eix central.

Per tot això, la Coordinadora Obrera Sindical, anima a acudir a totes les convocatòries arreu dels Països Catalans, que trobareu a la web vagadetotes.wordpress.com, i us convidem a consultar i divulgar els materials de la campanya capitalismevsvida.cat

@CosGenere