Durant el dilluns 27 es van celebrar diferents reunions en l’última jornada del període de negociació de l’ERTO, en el qual l’empresa havia d’intentar demostrar-nos que les mesures proposades i les persones afectades eren les adequades.

La majoria de la Representació Legal dels Treballadors i Treballadores, RLT, va indicar que encara no havien aconseguit demostrar-nos amb criteris objectius i individualitzats que justifiquessin que cadascuna de les 517 persones afectades hagués d’estar en la llista. Observem que és una llista amb una edat mitjana molt elevada, un percentatge alt de jornades reduïdes i el Bench al complet… hi anem totes les persones que li molestaven a l’empresa abans de la Covid-19.

També comprovem que el nivell d’exigència d’UGT i CCOO començava a veure’s minvat quan, sense que es complís el primer objectiu de la negociació (obtenir tota la informació requerida per la RLT), van començar a abordar el segon, realitzant plantejaments de millora a les mesures proposades per l’empresa. Després de diversos recessos, una majoria prou representativa de la RLT en Atos Spain (57,15%) va comunicar a l’empresa que, si no demostraven cas per cas les causes i criteris de cada inclusió en l’ERTO, no era possible entrar a debatre sobre possibles mesures pal·liatives i sol·licitàvem la seva retirada per part de l’empresa.

Finalment, al voltant de les 22.30 h, l’empresa va comunicar que, veient que no era possible aconseguir la majoria necessària per a arribar a un acord, donava per tancat el període de consultes, amb l’adhesió, en principi, a les últimes condicions presentades d’una minoria de la RLT.

Ens entristeix enormement el comunicat que UGT va enviar ahir on deixa clar el seu posicionament avalant l’ERTO i desmarcant-se de la majoria de la RLT per a evitar aquest ERTO INJUSTIFICAT, PREVENTIU i DESPROPORCIONAT, i que igual que CCOO (que ha passat per sobre dels i les seues representants a l’empresa!!), en l’única cosa que pensin és que l’alternativa passa exclusivament per l’acord i per aplicar l’ERTO acompanyat d’algunes mesures per a intentar pal·liar el perjudici produït en les persones que puguin resultar afectades.

A UGT li demanem respecte als companys i companyes que per l’exercici del vot van triar la representació legal que ha decidit no signar les propostes de l’empresa i, diem propostes, perquè en la nostra opinió no hi ha hagut negociació, únicament rebaixes, i on l’esforç només el posen els i les treballadores i la Seguretat Social. Com hem mantingut anteriorment, la RLT que signa aquest comunicat no sols considera l’ERTO proposat “desproporcionat”, sinó un FRAU SOCIAL i a les arques de la Seguretat Social. Per aquest motiu, encara que ahir en l’última reunió de negociació l’empresa va rebaixar la seva desmesurada proposta inicial, com RLT continuem mantenint que aquest ERTO NO PROCEDEIX!

Ens hauria encantat comptar fins al final amb la força d’UGT i CCOO, per a mantenir el front comú davant l’empresa pel qual tant hem lluitat des d’un inici. Ara ja només falta comprovar si la companyia, “sense acord”, durà a terme aquest ERTO i en quines condicions. Si és així, com RLT ho impugnarem i esperem que l’Autoritat Laboral competent rebutgi l’ERTO.

Finalment, donar-vos les gràcies pel suport rebut a les campanyes iniciades en les xarxes socials que segur han ajudat a mantenir la nostra exigència fins al final.

Comunicat conjunt de les seccions sindicals a ATOS de COS, CGT, CoBas, ELA, LAB i RedSindicalTIC.


Les seccions sindicals a ATOS, signants del comunicat que trobareu més amunt d’aquestes línies, seguim disposades a evitar que l’empresa acabi presentant l’ERTO, el període de consultes del qual ha finalitzat sense acord, de manera unilateral.


Necessitem el suport de tots vosaltres, en les següents accions que iniciarem per a pujar a poc a poc el nivell d’exigència en contra.

 De moment us proposem que cada dia fins que l’empresa retiri l’ERTO, publiqueu un missatge a través de les vostres xarxes socials, afegint l’etiqueta: #NOalERTEdeATOS amb alguna de les vostres raons per a fer-ho.D’altra banda, la campanya oberta en change.org (http://chng.it/52q7bbf4) continua oberta i ja arriba a les 1.500 adhesions però continuem necessitant que ens ajudeu a difondre-la en les vostres xarxes socials i que convenceu als vostres afins de la importància de subscriure-la.