L’Ajuntament de Collbató discrimina a veïns i veïnes per motius polítics!


Des de la Unió territorial del Baix Llobregat de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Collbató volem denunciar la discriminació per motius polítics que per part de l’equip de govern de l’Ajuntament que dirigeix Josefina Martínez, del PSC;  està patint n’Àlex Bagant, jove implicat amb el seu poble i en moviments socials, alhora de poder trobar feina al municipi.


L’Àlex, que porta més d’un any i mig sense feina, amb totes les conseqüències psicològiques i econòmiques que això comporta per una persona treballadora, ha estat reiteradament discriminat a ser contractat per part de l’Ajuntament en els successius plans d’ocupació per a aturats gestionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya. En el penúltim pla que es va presentar, segons li van confirmar, això sí, després d’insistir-hi constantment, havia quedat en segona posició a la llista. Però no va ser contractat. A l’últim pla d’ocupació va passar, en primera posició, el filtre del SOC com a aturat de llarga durada. I després de que el seu currículum arribés a l’alcaldessa recomanat pel tècnic de medi ambient per ocupar un dels 3 llocs de treball ofertats, l’alcaldessa el va rebutjar, contractant abans a treballadors que només portaven un mes a l’atur i no tenien càrregues familiars.


Però no és l’única vegada que l’equip de govern de Josefina Martínez aplica la disciminació a treballadors que reivindiquen millores laborals o que lluiten per millorar el seu poble. Les actuacions del regidor  de recursos humans, Salvador Valls, van comportar que l’Ajuntament fos condemnat per vulnerar els drets fonamentals d’una treballadora municipal. Per haver actuat contra el dret de lliure sindicació. També recordem tots com l’Ajuntament ha intentat portar a presó a un veí implicat en la defensa del territori a través de la plataforma Salvem Montserrat per llençar una sabatilla a la taula de la sala de plens.


Aquesta repressió de la dissidència política, no ens aturarà en la denúncia de l’estat en que l’equip de govern de Josefina Martínez està deixant el poble de Collbató i el seu medi natural. Així com l’autoritarisme en la seva forma de governar. La denúncia constant de les injustícies, però sobretot, el canvi polític, l’aposta per la participació social i la transparència política poden evitar situacions semblants en un futur. Només amb un canvi polític s’aturarà el caciquisme i la repressió.


Des de la CUP de Collbató i la Coordinadora Obrera Sindical, sindicat d’alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans, emplacem als vilatans i vilatanes de Collbató i la classe treballadora d’arreu a matenir-se ferms en la denúncia dels casos de repressió i a organitzar-se per tal de poder fer front, política i sindicalment, a aquesta repressió.


La repressió no ens aturarà!

Solidaritat amb el company Àlex de Collbató!


Candidatura d’Unitat Popular de Collbató

collbato@cup.cat / www.collbato.cup.cat


Unió territorial del Baix Llobregat

Coordinadora Obrera Sindicalment

www.sindicatcos.cat / baixllobregat@sindicatcos.cat / info@sindicatcos.cat