LA UNIÓ INTERNACIONAL DE SINDICATS DEL METALL I LA MINERIA (UIS MM) EXIGEIX QUE ES GARANTISCA EL FUTUR DE LA MINERIA DEL CARBÓ A L’ESTAT ESPANYOL I DENUNCIA LA REPRESSIÓ CONTRA ELS MINERS EN VAGA

Al País Basc, a 31 de maig de 2012


La Unió Internacional de Sindicats del metall i la mineria (UIS MM) de la Federació Sindical Mundial (FSM), mostra tot el seu suport als miners en vaga de les conques mineres d’Astúries, Castella i Lleó, Castella-La Manxa, i Aragó, que avui han sigut salvatgement reprimits per la policia a Madrid , mentre es manifestaven en defensa del sector miner del carbó.

Els miners de l’Estat espanyol estan en vaga contra el tancament de facto de les mines que el govern del Partit Popular pretén dur a terme, atès que no atorgarà les partides pressupostàries necessàries per a la pervivència d’aquest sector, deixant a més de 30.000 famílies en l’Estat espanyol sense mitjans de subsistència econòmica. Aquesta operació de tancament de mines pretén dur-la a terme, malgrat dir que aparentment s’oposa al cessament de les ajudes europees per a la mineria, cessament previst per a 2.018. No obstant açò, en els pressupostos de l’any que ve no es contempla impulsar l’activitat en la mineria del carbó, la qual cosa abocaria a desenes de mines al citat tancament.

Aquest govern ultraconservador que va a destinar 23.000 milions d’euros per a donar-li’ls sense contraprestació alguna a Bankia, no té voluntat política d’invertir 400 milions d’euros en un sector estratègic com és la mineria. A més, en lloc de negociar amb els treballadors en vaga es dedica a reprimir-los salvatgement, tal com s’ha vist avui en els carrers de Madrid.

Des de la UIS del metall i la mineria manifestem tot el nostre suport als miners en vaga agredits avui i a les seues justes reclamacions, denunciem la repressió exercida contra ells, i exigim al govern espanyol i a les institucions europees que garantisquen la pervivència d’aquest sector.


Visca la lluita minera! No a la repressió contra la classe obrera!


Igor Urrutikoetxea (Secretari General de la UIS del metall i la mineria)