La millora del conveni i les ràtios, i l’increment del sou base són les demandes del sindicat per a un sector clau per a les cures i la qualitat de vida.

El proppassat 9 de setembre es va publicar al DOGC la Resolució TSF/2193/2020, de 9 de setembre, per la qual s’aprova la convocatòria d’ajut directe en favor de les persones treballadores dels centres proveïdors de serveis socials de caràcter residencial amb finançament totalment o parcialment públic.

L’article 2 del Decret llei 24/2020, de 16 de juny, de mesures extraordinàries en matèria de personal, estableix un complement de productivitat extraordinari per als i les professionals que hagin prestat serveis als centres de serveis socials de caràcter residencial de gent gran, discapacitat intel·lectual i física, amb motiu de la Covid-19, entre l’1 de març i el 31 de maig de 2020, i concreta els imports corresponents.

Des de la COS Hospital considerem insultant l’ús d’aquest pagament per part de la Direcció General de Prestacions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que no solament no reconeix la feina dels treballadors i treballadores que van prestar atenció directa durant la crisi sanitària de la Covid-19, sinó que a més pretén tapar les moltes deficiències que arrosseguen els centres residencials al territori sense fer-se càrrec dels problemes que té aquest sector.

Des de la COS Hospital no ens acontentaran pas amb aquesta “pagueta” quan són tan necessàries la millora substancial del conveni de residències, l’increment del sou base i unes ràtios de personal ajustades a la realitat. La darrera crisi sanitària ha posat en relleu la precarietat del sector i la necessitat de tenir-ne cura per a garantir el dret a una vida digna per a tothom.

A més, ens resulta particularment insultant la quantia diversa de l’ajut segons la categoria professional i l’exclusió del personal de bugaderia, neteja, manteniment i de recepció com a beneficiaris d’aquesta prestació.

Des de la secció sindical de la COS a l’Hospital de Sitges (el Garraf) cridem a la conscienciació i a l’acció del personal en centres residencials que han treballat i continuen fent-ho durant la crisi sanitària de la Covid-19. Per tant, convoquem el col·lectiu de treballadors i treballadores de l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges a les properes jornades d’afiliació a la Coordinadora Obrera Sindical per afrontar col·lectivament les situacions de precarització laboral.

Així mateix, cridem a la mobilització de tot el sector arreu del país.