Es materialitzen les demandes de les treballadores de convertir els contractes d'obra i servei a fix-discontinu.

El passat mes de març la secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a Pam i Pipa Serveis Educatius SL juntament amb la implicació i participació de la resta de companyes del mateix centre de treball, va aconseguir la petició que s'havia fet de part d'aquesta a convertir els contractes d'obra i servei a fix-discontinu, per tant l'empresa ha acceptat les demandes presentades per les treballadores.

 

Des de la secció sindical presentàvem unes demandes que l’empresa no s'havia plantejat, i que a partir d'aquesta, es va començar a parlar i a negociar.

Tenim la incertesa de què moltes treballadores que desenvolupen la seva feina a l’empresa, estan subjectes a contractes que no concorden amb la tasca que estan practicant. Com és l'exemple dels contractes en obra i servei que segons exposa la normativa laboral vigent, es té dret a demanar, des del primer dia, el contracte fix discontinu. Per tant, la legalitat dels contractes d'obra i servei sosté que:

'Es pot formalitzar un contracte temporal d’obra i servei determinat per cobrir un lloc de treball vinculat a l’execució d’una obra o un servei de durada temporal i que tingui autonomia i substantivitat pròpia dins de l’activitat de l’empresa (article 15 de l’Estatut dels treballadors)'

Entenem d'aquesta manera que, tots el contractes que es desenvolupen any rere any i de forma continuada, tenint en compte el calendari escolar, haurien d'estar formalitzats en la contractació de fix-discontinu.

Des de la secció sindical volem aclarir que les nostres demandes i accions a Pam i Pipa Serveis Educatius no s’acaben aquí i que seguirem lluitant pels drets de les treballadores i perquè aquestes tinguin unes condicions més dignes i menys precàries. Creiem que hem donat un bon exemple de com es demanen uns drets que ens pertoquen; unides, formades i sense por podem acabar amb les condicions laborals que ens poden precaritzar la nostra tasca i vida laboral.

Res comença ni acaba avui, seguim i seguirem.

Secció Sindical de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a Pam i Pipa Serveis Educatius

facebook.com/cos.lleure
twitter.com/CosLLeure
lleure@sindicatcos.cat