Més de 25 organitzacions ja s’han adherit a la manifestació, del pròxim 14 de desembre a Reus, en defensa de la sanitat.

Més de 25 entitats, sindicats, organitzacions, plataformes… d’arreu de Catalunya ja s’han adherit a l’acusació popular contra la conxorxa sanitària catalana i al grup promotor de la manifestació en defensa de la sanitat pública, que es realitzarà el pròxim dissabte 14 de desembre a Reus.

 

 

Els sindicats Metges de Catalunya, CGT, CoBas, COS i CATACCTS/IAC, les plataformes Dempeus i Plataforma pel Dret ala Salut; seccions sindicals d’hospitals d’arreu de Catalunya, com ara els del Pius de Valls i Joan XXIII de Tarragona; moviments com el Procés Constituent i l’Esquerra Independentista; o plataformes que aglutinen treballadors/es i usuaris/es com la Plataforma Can Ruti diu prou! de Badalona o la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus, són algunes de les primeres entitats (de les més de vint-i-cinc), que ja s’han adherit a l’acusació popular i a la convocatòria de manifestació del pròxim 14 de desembre a Reus.

Per tal d’augmentar el nombre d’adhesions a aquesta iniciativa i donar-la a conèixer a la ciutadania, durant aquesta setmana i la següent, s’ha planificat un calendari d’accions en dos sentits.

En primer lloc, sortint cada dia als carrers i als centres sanitaris de Reus, per socialitzar la convocatòria i fer partícip a la ciutadania de les problemàtiques plantejades i de les reivindicacions d’aquesta.

En segon lloc, intensificant els contactes amb centres sanitaris d’arreu de Catalunya perquè s’adhereixin a l’acusació popular i a la convocatòria, per tal de fer palès que la problemàtica de la sanitat a la ciutat de Reus, i especialment el que està succeint a nivell judicial, no és una característica pròpia de la ciutat, sinó que és una problemàtica que afecta a tot el territori, com portem denunciant desenes d’entitats i plataformes des dels darrers anys arreu del país.

El procés de recollida de suport a l’acusació popular finalitzarà el pròxim dimarts 10 de desembre, en una roda de premsa que se celebrarà a les 7 del vespre a l’antic Hospital Sant Joan de Reus, on es donarà a conèixer el llistat definitiu d’adhesions i s’exposarà la motivació d’aquesta iniciativa.

El mateix dia, s’aprofitarà per fer públic també el suport de tots aquests sindicats, entitats i plataformes de treballadors/es i usuaris/es, a la convocatòria de manifestació per al pròxim 14 de desembre a les 7 del vespre al Mercat Central.

+info: www.pobleviu.cat / www.reus.cup.cat / @COS_elCamp