Sobre la jornada per aturar la reforma de les pensions del 22-G a Barcelona i la Casa de la Vaga

Segons Francis Fukuyama hem arribat al final de la història, entesa aquesta com una lluita entre ideologies. Ara sols resta un model possible la democràcia lliberal basada en el lliure mercat. Avui hem demostrat amb fets la invalidesa d’aquesta tesis! Avui hem fet història reactivant la lluita de classes i bastint els fonaments de la lluita ideològica amb la qual pensem confrontar el capitalisme global que de forma voraç i arrogant està precaritzant les nostres vides. De la mateixa manera que s’estan revelant molts pobles d’Europa contra la voracitat del sistema capitalista, avui hem sortit al carrer per manifestar la nostra disconformitat, no ja sols amb la retallada de les pensions, sinó amb la precarietat que està sumint les nostres vides la ofensiva neoliberal.Avui hem dit prou a les retallades socials, a la reforma laboral, a la retallada de les pensions, a pagar amb les nostres vides la factura de la crisi que han provocat els seus excessos i avarícia. Avui hem dit prou als desnonaments, a l’augment incontrolat dels preus de la llum, l’aigua, el gas, els transports… Avui hem dit prou a la manca de democràcia que suposa que el govern apliqui reformes a la mida de les grans corporacions i la banca contra els interessos d’aquells que diuen defensar; i el que encara és més greu, fent tot allò que van prometre que no farien! Hem dit prou a l’arrogància dels mercats que ens exigeixen més i més sacrificis sota l’amenaça sumir les nostres vides a una precarietat major.

Per fer front a totes aquestes amenaces hem de recuperar i actualitzar les velles formes de lluita, totes aquelles formes de lluita que ja van fer servir els nostres avantpassats per conquerir tots els drets que avui ens volen arrebatre. Ens hem d’organitzar en assemblees de barri, bastir un sindicalisme de masses capaç d’aturar l’economia per poder parlar de tu a tu a les grans corporacions empresarials que estan decidint el nostre futur, hem de recuperar les expropiacions i ocupacions populars, hem de fer que de nou les nostres vides valguin més que els resultats de la multinacionals…

I això és el que avui els i les treballadores, els i les precàries, els i les aturades, els i les jubilades, els i les estudiants… avui tots junts hem posat de manifest que la solidaritat de classe permet millorar les condicions materials de les nostres vides i millorar la qualitat i quantitat dels llocs de feina. Avui ens hem manifestat pels carrers qui són els responsables de la crisi i la complicitat dels polítics que ens governen alhora d’endossar-nos la factura de les seves decisions i desproposits a les classes populars. Avui hem expropiat un àntic cinema en desús per bastir la casa de la vaga des d’on poder iniciar aquest procés de canvi. I tot això ho hem fet des de la base, coordinant milers de persones en assemblees de barri, assemblees de poble… que des de la darrera vaga general han anat florint arreu de la geografia dels Països Catalans.

I això només ha fet que començar! El proper dia 27 de gener els sindicats CGT, CNT-Catalunya, Solidaritat Obrera i COS hem convocat una VAGA GENERAL, que per primer cop no parteix de la iniciativa dels sindicats institucionals (CC.OO. i UGT) que dia a dia venen el nostre futur a canvi d’unes subvencions que sols asseguren la seva col·laboració en la desmobilització i desclassament dels i les treballadores. I al fer-ho no hem disposat del més mínim ressò en uns mitjans de comunicació en mans de grans fortunes o dels governs. I a pesar de les dificultats avui hem crescut, gràcies al treball conjunt realitzat pel sindicalisme alternatiu, moviments socials, associacions de veïns i la esquerra extraparlamentària, avui hem bastit una jornada de lluita que sols és un pas més en el llarg camí per aturar la reforma de les pensions i tots els atacs als que ens està sotmetent l’ofensiva neoliberal.

Avui el sistema ha mostrat la seva por i impotència davant un moviment que creix i madura dia a dia. Han desallotjat una reunió sindical del comitè de vaga legalment constituït que tenia lloc a un espai alliberat, vulnerant el dret a reunió sindical. A més han procedit a desallotjar-nos sense mostrar una ordre judicial que els autoritzes a fer-ho mostrant-se arrogants i inflexibles al negar-se a deixar marxar als assistents a l’acte per propi peu. S’han negat a permetre que el comité de vaga es fes responsable de l’acte, criminalitzant als més de 400 assistents.

I ha estat llavors quan les més de 400 persones que hi havia a la casa de la vaga han mostrat la seva enteresa negant-se a abaixar el cap davant un acte il·lícit d’humiliació al que ens volien sotmetre. La policia ha procedit a desallotjar de forma violenta els més de 400 assistents a l’acte. Ens han hagut de desallotjar un a un, mentre practicàvem la desobediència civil, negant-nos a col·laborar amb ells en la identificació a pesar de la seva agressivitat, violència i constants amenaces. I era digne de veure, el bon ànim que es respirava dins la sala, sabedors que estàvem defensant una causa justa i que estàvem en el millor lloc que podíem estar: defensant el nostre futur, defensant tot allò pel que van lluitar els nostres avantpassats, defensant la nostra terra.

Avui us animem a tots i totes a recollir els fruits de tanta feina i lluita, és ara quan cal que tots fem pinya de la mateixa forma que hem fet pinya aquesta nit, desafiant l’arbitrarietat de Felip Puig que apel·la a la llei per desallotjar i reprimir als que estàvem  denunciant la manca de lleis que garanteixin els drets més fonamentals com el dret a l’habitatge, a decidir sobre el nostre futur o a una vida digne.

Per tot això i molt més… comptem amb tots vosaltres per aturar Barcelona el proper 27 de gener, per demostrar amb fets que si ens organitzem i lluitem podem canviar la història.

PRENGUEM LA INICIATIVA PASSEM A LA OFENSIVA


27 de gener tots i totes aturarem Barcelona!


COS Barcelonès