Comunicat de la secretaria de relacions internacionals de la COS

Un dissabte lliure al mes i un dia de descans setmanal. Semblen reivindicacions del segle XIX, però malauradament són drets laborals guanyats després de dures lluites per les treballadores d’Inditex a Galiza. Uns drets que ara, amb l’excusa de la pandèmia, la multinacional d’Amancio Ortega pretén retallar.

Mentre els mitjans de comunicació venen la imatge del filantrop i la seua empresa modèlica, la realitat és una altra: Neguen la conciliació familiar, no proporcionen EPIs proclamant que “la vaporeta es nuestra vacuna”, modifiquen els horaris arbitràriament, sense comunicació per escrit i, fins i tot, fan servir la policia espanyola com els seus esbirros per atemorir i expulsar les treballadores dels seus llocs de feina.

Des de la COS volem traslladar tot el suport a les mobilitzacions que el passat divendres 29 de maig va dur a terme la secció sindical de CIG a Inditex davant les botigues de Zara, Bershka i Stradivarius a A Corunha, Vigo, Ourense, Lugo i Santiago. Davant els atacs patronals, activem l’internacionalisme i la solidaritat: Des dels Països Catalans a la Galiza ceibe enviem una abraçada i tot el nostre suport a les companyes del sindicat CIG i a totes les treballadores que dia rere dia fan front a la pandèmia del capitalisme: O ells o nosaltres, vida abans que capital.