Gràcies a la intervenció de la COS aconseguim tractaments per companyes amb Hepatitis C.

Després de les pressions realitzades durant les últimes setmanes, i concloent amb un seguit de reunions aquesta setmana passada, hem aconseguit els tractaments per una companya del sindicat afectada per Hepatitis C, així com per altres persones afectades en la seua mateixa situació.

La situació amb aquesta companya i afiliada de la COS a València, afectada per Hepatitis C en fase avançada (4), ja havia esdevingut insostenible, després de mesos sense rebre el tractament que ja havia estat autoritzat pel seu metge de l'Hospital de Manises, fa més de mig any, a l'igual que altres 5 persones afectades en la seua mateixa situació. El més greu és que, després de rebre la confirmació del seu tractament pel 30 d’abril passat, eixe dia i al mateix hospital, li’l denegaren de nou.

Així, i en no rebre urgentment el seu tractament, s'estava posant en perill la seua vida, i la de la resta de persones afectades, i la responsabilitat d'aquest perill afegit a la gravetat de la seua situació requeia directament i totalment en les mans de la Conselleria (i tot això sense parlar de la tensió brutal que representa veure que, visita rere visita als metges, la promesa del tractament anava allargant-se des de feia mesos, sense solució).

D’aquesta forma, en no autoritzar el tractament es dóna la impressió de voler-s’hi estalviar diners a costa de la vida de la nostra companya i de la resta de persones afectades en la seua mateixa situació… cosa més greu encara quan veiem la situació de corrupció generalitzada del govern del PP, en què les notícies sobre desviaments de diners públics per responsables polítics s'acumulen un dia sí i l’altre també.

Per aquests motius, l’assemblea de la COS decidírem posar-nos en marxa sense perdre més temps i, encarant la situació des de diversos fronts, preparàvem mesures directes per tal d’aconseguir l'autorització IMMEDIATA del tractament de la nostra companya i de totes les persones afectades en la seua mateixa situació.

Finalment, després de diverses gestions, d’una visita a la Conselleria de Sanitat dilluns de la setmana passada (per part de diversos companys de la COS, amb el suport de companyes de Candombé), i una reunió amb el Director General de Farmàcia del govern valencià, i d’amenaçar amb mesures contundents, la nostra companya ha aconseguit el seu tractament, i s’han començat a rebre els altres.

Una vegada més es demostra com, en una situació de desprotecció com la que s'està assolint en l'actualitat, només si estem units i lluitem, podrem tindre futur.

Des de la COS volem donar la nostra sincera enhorabona a les companyes i companys que ho van aconseguir aquesta vegada, i ens comprometem a lluitar per tots els nostres companys i companyes que ho puguen necessitar. Ara toca continuar lluitant per tal que totes les persones afectades aconseguisquen el seu tractament.

Per una sanitat pública per a la classe treballadora i en mans de la classe treballadora. Només lluitant tenim futur. Ja tenim els tractaments!