Les treballadores de l'escorxador osonenc instem a la direcció a negociar, valorem positivament els dos dies de vaga i agraïm el suport rebut.

L’Assemblea de treballadors i treballadores d’Esfosa, després de la vaga de dos dies d’aquesta setmana passada, fa la següent valoració de la situació:

· Reconeixem que l’èxit de la mobilització ha estat total, que la vaga ha enfortit la nostra unitat, i que ha posat de manifest la nostra fortalesa amb vista a futures mobilitzacions.

· Cridem la direcció de l’empresa a negociar de bona fe i sense condicions prèvies.

· Reconeixem que la bona marxa de l’empresa es veurà afavorida si hi ha un bon clima de negociació i una bona predisposició a l’acord, que es fonamenti en el respecte mutu.

· En relació al comunicat dels sindicats majoritaris estatals volem fer els diferents aclariments:

a) Desmentim rotundament que els alliberats d’aquestes organitzacions fossin exclosos de l’assemblea on es va decidir la vaga.

b) Hi va haver una assemblea prèvia on tots els treballadors, per unanimitat, els van demanar al personal d’aquests sindicats que abandonessin l’assemblea. La seva negativa a abandonar-la va impedir el funcionament de l’assemblea gairebé mitja hora.

c) Aquesta petició se’ls va fer a causa de la seva actitud de mantenir un fluid contacte amb l’empresa, però totalment al marge de qualsevol dels treballadors.

d) Cap dels representants electes dels sindicats majoritaris al comitè d’empresa van ser exclosos de l’assemblea.

e) Agraïm especialment a la representant del comitè per CCOO el suport rebut i el fet d'haver lluitat braç a braç amb nosaltres durant la vaga de dos dies.

 photo esfosa---int01_zps91wyd9lo.png

· Reconeixem la importància de la unitat dels treballadors i treballadores; una unitat que s’ha de construir, necessàriament, a partir del diàleg i de la generació de la confiança mútua.

· Denunciem de nou la greu degradació de les condicions de treball la indústria càrnia, fet que ens aboca a la necessitat de mobilització social en defensa dels drets laborals, on caldrà la implicació i la solidaritat de tothom.

· Anunciem que, en el cas que no fos possible establir una negociació autèntica amb l’empresa ens mobilitzarem de nou en defensa dels nostres drets. També ho farem immediatament si hi hagués qualsevol tipus de represàlia per l’exercici del dret de vaga.

Agraïm sincerament el suport rebut de les diverses assemblees i seccions sindicals de la COS. Especial agraïment també, als companys i companyes de la CGT Osona pel seu suport en tot moment. També al grup municipal de Capgirem Vic, així com a la resta d’organitzacions de l’Esquerra Independentista de la comarca: A les assemblees de la CUP de la comarca, Endavant OSAN Osona, SEPC Osona, Arran Osona, a l’Ateneu Popular la Buixarda i al Casal Boira Baixa de Manlleu. També al Casal Claret de Vic i altres col·lectius incomptables. També a les nombroses persones a títol individual, així com el seguiment de la vaga que han fet els mitjans de comunicació.

Fem una crida a la mobilització i a seguir l’exemple de les treballadores d’Esfosa, perquè tothom acudeixi a la manifestació convocada amb motiu del primer de maig, el dissabte dia 30 d’abril a la plaça de l’Estació de Vic a les 7 de la tarda.

 photo esfosa---int02_zpslhax2pys.png