Els propers dies 23 i 24 de febrer, 13 activistes pel Dret a Decidir, del Penedès hauran de declarar davant les autoritats espanyoles al jutjat de Vilafranca, encausades per haver recollit signatures pel ‘dret de decidir’ el 9 de març de 2008, coincidint amb la jornada de les eleccions estatals espanyoles. Dels 13, 10 són de Vilafranca del Penedès i 3 més de Sant Pere de Riudebitlles. Entre ells es troba el company i exregidor de la CUP de Vilafranca Xavier Navarro, així com 5 membres de Reagrupament i un altre d’ERC.

 

La recollida de signatures es va fer durant la citada jornada electoral a moltes localitats principatines, malgrat la prohibició per part de La Junta electoral de la circumscripció de Barcelona d’instal·lar taules de recollida de signatures aquell dia… fins al punt que els mossos d’esquadra van obligar a retirar bona part de les que es van muntar.

En el cas de Vilafranca del Penedès, els mossos van comparèixer per desmuntar dues o tres taules i en van identificar els responsables. Durant l’actuació policíaca un participant de la recollida de signatures va prendre imatges amb la càmera fotogràfica. Això va causar que els policies intervinguessin el material fotogràfic. Els agents van informar a l’afectat que obririen un procediment en contra seu. Aquest fotògraf va rebre ja fa unes setmanes la citació a declarar imputat en el cas.

Davant d’aquest nou atac a la democràcia i al dret universal a la lliure elecció, des de la COS volem fer públic el nostre suport als i a les encausades, tot i denunciant de nou la impresentable i feixista actuació de la justícia espanyola.