El Sr. Josep Ibern, fins ara president de Caixa Laietana, ha cessat del seu càrrec i rebrà una indemnització al voltant de 500.000 euros a més a més, quan es jubili, es beneficiarà d'un pla de pensions que li garanteix 2 milions d'euros.

Caixa Laietana era una entitat de referència històrica a Mataró i al Maresme. Arran de la bancarització imposada pel govern espanyol, es va fusionar amb Caja Madrid i va passar a formar part del grup Bankia. Actualment, Bankia es troba intervinguda, després que s'apliqués el rescat del FROB, una solució vergonyosa que ha suposat la injecció de més 140.000 milions d'euros de diners públics al conjunt dels bancs; en tot aquest procés destaca el mutisme dels actuals responsables polítics de l'Ajuntament, la Diputació i de la Generalitat.

Durant els últims anys, les caixes d'estalvi, i Caixa Laietana no va ser una excepció,  van abandonar els seus principis rectors i van afavorir pràctiques irresponsables, alimentant l'especulació urbanística, l'endeutament de les famílies treballadores que volien accedir a un habitatge i productes tòxics com les participacions preferents que han deixat a l'estacada milers de persones que s'han quedat sense els seus estalvis.

El Sr. Ibern, igual que la resta de directius i alts càrrecs dels bancs, ens estan estafant a tots i a totes! No tenen vergonya!

Les indemnitzacions i els privilegis adquirits pel Sr. Ibern són una burla per a la resta  de treballadors/es del sector (insidiosament amenaçats amb un ERO) i per la continuïtat de l'obra social de Caixa Laietana. Però, sobretot, són un insult als milers de persones afectades per l'estafa de les preferents i a les famílies que ja no poden pagar les hipoteques i són desnonades de casa seva per la força.

¿Com pot ser que rescatem bancs amb diners públics i que aquests diners vagin a parar a la butxaca d'uns directius que són els principals responsables de la crisi?

Tot i que intentin silenciar-ho i fer-nos pagar les conseqüències d'un deute bancari, des de  la CUP (Candidatura d’Unitat Popular) i la COS (Coordinadora Obrera Sindical) ni podem ni volem callar, perquè no estem disposades a assumir com a propi un deute il·legítim: això no és una crisi, és una estafa!

Fem una crida a la mobilització unitària per posar al descobert l'estafa bancària i reclamem:

Que l'Ajuntament de Mataró reprovi la concessió d'indemnitzacions als alts càrrecs de Caixa Laietana i que com a mesura de pressió suspengui el pagament dels crèdits pendents amb aquesta entitat.

Que el nou Parlament de Catalunya reobri i reprengui els treballs de la comissió d'investigació sobre caixes d'estalvi, dissolta arran de la convocatòria d'eleccions.

Nacionalitzar la banca perquè sigui pública i estigui al servei de la societat.

 
Mataró, 28 de novembre de 2012

CUP Mataró (Candidatura d’Unitat Popular)
COS (Coordinadora Obrera Sindical)