L’esquerra independentista participa en les manifestacions de Gandia, Alacant i Elx durant el 1r de maig.

Després de molts anys d’absència, als carrers de la Safor, de manifestacions per commemorar el Dia Internacional de la Classe Treballadora, enguany unes 250 persones es manifestaren a Gandia aplegades sota el lema ‘La crisi té culpables… La paciència té límits‘.

 
Una manifestació convocada pel Bloc Anticapitalista de la Safor, espai integrat per diverses organitzacions i sindicats (CGT, COS, STEPV, PCPV, Endavant OSAN, Arran i l’Assemblea d’Estudiants de l’Escola Politècnica Superior de Gandia). El Bloc Anticapitalista de la Safor s’ha anat consolidant com instrument per sumar esforços dels diferents col·lectius anticapitalistes de la comarca.

El recorregut de la manifestació es va iniciar a les 12.00 h, a la porta de l’Hospital Francesc de Borja, i va continuar pel passeig de les Germanies. Els manifestants es van aturar uns minuts davant de la seu del PP de la ciutat, per visualitzar alguns dels culpables de la crisi i, finalment, es van endinsar en el centre històric per acabar a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura d’un manifest unitari i amb la crida a properes mobilitzacions, com un desnonament per a l’endemà.

A Alacant l’esquerra independentista va participar en la manifestació del migdia pels carrers de la capital de l’Alacantí, organitzant un bloc propi integrat per Arran, SEPC, Endavant OSAN i COS. Una vegada arribada la manifestació a La Rambla tingué lloc l’acte polític, on hi intervingueren representants d’Arran, CJC i Comitès per la Unitat Obrera entre altres. Alícia Moragues, responsable de l’àrea de gènere de la COS, també va intervenir en un dels parlaments. A Elx, afiliades de la COS i la militància de l’esquerra independentista, van participar en el bloc de l’Associació El Tempir, amb l’eix principal de reivindicar uns serveis públics, de qualitat i en valencià.

Vídeo de la manifestació de Gandia (editat pel Col·lectiu Audiovisual Melderomer)

 
 
 
gandia02