Pas a pas, de forma lenta però sense aturador, la Coordinadora Obrera Sindical – COS seguim creixent i organitzant-nos a les comarques gironines. Així, el passat 24 de juliol vam iniciar un seguit de cursos de formació sindical a Girona.

Des de l’assemblea territorial de la COS a les comarques gironines, en col·laboració amb la nostra àrea nacional de formació, volem implantar un sistema de formació sindical per als i les afiliades i representants sindicals posant un dia al mes per implantar aquesta formació i contacte quotidià amb les nostres companyes i companys.

La primera formació la vam dirigir als companys que atenen el local del sindicat els dimarts i als afiliats i afiliades que tenim a l’empresa Esteve Química, ja que una vegada finalitzada la formació vam procedir a constituir la secció sindical d’empresa de la COS.

Així doncs, el mateix dia 24, al migdia, una vegada acabada la formació, vam els afiliats i afiliades de la COS vam constituir la secció sindical de la COS en Esteve Química, i vam triar el company José Robles com el nostre representant i delegat sindical LOLS. Aquesta nova secció sindical té 90 afiliades i afiliats i, a més, té la totalitat de delegats membres del comitè d’empresa (els 9 delegats són tots de la COS).

A més, la COS seguim creixent i implantant-nos al sector químic. Així, Esteve Química té centres de treball a Celrà (el Gironès), Banyeres del Penedès (el Baix Penedès) i Barcelona (el Barcelonès), i recentment al centre de treball de Banyeres també hem aconseguit representació al seu comitè d’empresa amb dos delegats, essent així la COS el sindicat majoritari a l’empresa (11 delegats de la COS, 9 de CCOO i 1 de la CGT).