Aquesta acció internacional ha estat convocada en suport als i les preses polítiques que seran jutjades pel Tribunal Militar marroquí l'1 de febrer 2013.

Un grup de 23 sahrauís estan presos a la presó de Salé de Rabat (el Marroc) solament per haver participat en el campament de Gdeim Izik a la fi de l'any 2010 i a l'espera de ser jutjats per un tribunal militar marroquí el 01 de febrer del 2013.

El campament de Gdeim Izik, a 15 Km. de la ciutat ocupada d'Al-Aaiun (capital del Sàhara Occidental), va ser la manifestació pacífica més important de la història de la causa sahrauí, més de 20.000 persones van deixar les seves llars i van muntar un campament enmig del desert. Van enviar un missatge al món que ja no suportaven viure més sota l'ocupació marroquina a les seves pròpies terres del Sàhara Occidental.

Aquest campament va ser desmantellat violentament el 8 de novembre 2010 per la policia i militars marroquins a la vista de l'ONU i la comunitat internacional, des d'aquestes dates romanen privats de la seva llibertat i vivint en condicions de tortura.

PERQUÈ SERAN JUTJATS PEL TRIBUNAL MILITAR MARROQUÍ, SI SÓN CIVILS I INNOCENTS?

CREIEM QUE ÉS TEMPS D'ACTUAR I SOLIDARITZAR-NOS AMB ELLS I AMB ELS SEUS FAMILIARS, PER AIXÒ CONVOQUEM A TOTES L'ORGANITZACIONS,
ASSOCIACIONS I SOCIETAT CIVIL, PER FER CONCENTRACIONS EL DIA 26 DE GENER 2013 EN DIFERENTS CIUTATS.

ARA ÉS MOMENT D'ACTUAR.

TOTES SOM PRESES POLÍTIQUES SAHRAUÍS.