Les treballadores de la secció sindical de la COS a McDonald’s al Centre Comercial La Maquinista de Barcelona desmunten amb fets els arguments esgrimits per la multinacional.

El pròxim dissabte 6 de juny, a les 12.30 h, al McDonald’s de La Maquinista, es torna a convocar un piquet informatiu.

Les treballadores integrants de la secció sindical de la COS a McDonald’s al Centre Comercial La Maquinista de Barcelona van declarar el passat 27 de maig com a imputats a la Ciutat de la Justícia, arran de la querella criminal interposada pel responsable del restaurant per un suposat delicte continuat d’injúries. Després d’aquesta declaració, volen mostrar les seves impressions sobre el que va succeir.

Primer de tot, volen remarcar que aquesta querella criminal contra elles és conseqüència directa d’un any de lluita sindical tant dins com fora del centre de treball, i per tant, és un fet clarament repressiu per part de l’empresa, ja que aquesta no té altres vies per fer front a aquells treballadors i treballadores que no accepten l’explotació i la precarietat per inventar-se delictes que no existeixen. Així doncs, és un símptoma d’impotència per part seva.

La seva defensa va ser molt clara. Totes les nostres accions s’emmarquen dins el Dret Fonamental a la Llibertat Sindical i el Dret Fonamental a la Llibertat d’Expressió, ja que tot el que s'ha fet és assenyalar públicament qui és el responsable de la precarietat laboral i l’executor directe de la repressió sindical.

Així, van desmuntar l’estratègia de l’empresa. Van demostrar que el senyor David Pàmies Matés és el responsable del restaurant i no un simple treballador, com l’empresa volia fer creure al jutge, d'aquesta manera dir que s'estava atacant a un company de feina.

Per tant, estan convençuts i convençudes de què la causa s’arxivarà per segon cop, aquesta vegada de forma definitiva, ja que l’advocat de l’acusació i de l’empresa no van poder demostrar absolutament res, i elles van aportar abundants proves que justifiquen cadascuna de les seves accions dins i fora de l’empresa, i l’emmarquen en un conflicte laboral important.

Així doncs, se segueix i se seguirà denunciant al senyor David Pàmies Matés com a responsable de la precarietat laboral que pateixen els treballadors i treballadores de McDonald’s La Maquinista i continuaran la lluita fins a les darreres conseqüències. Ens trobaran als jutjats, al carrer i al centre de treball, plantant cara i defensant els drets i interessos de la classe treballadora.

Dit això, la lluita continua! El pròxim dissabte 6 de juny a les 12.30 h al McDonald’s de La Maquinista us convoquem a tots i a totes a un piquet informatiu per deixar clar que seguirem fins a la victòria.
Si la repressió de McDonald’s La Maquinista no s’atura, la lluita tampoc.

Secció Sindical de la COS a McDonald’s del CC La Maquinista @COSMaquinista

 photo cartells-mcdon-maqui_zpsq9rkukxb.png