La COS aconseguim aquesta representació a una de les principals ONG encarregades de tasques de protecció internacional a tot l’estat (on ja teníem constituïda la secció sindical). Aquesta nova representació s’aconsegueix en un moment clau, tant per CEAR, en plena negociació d’un nou conveni col·lectiu, com per al sector de l’acció social, amenaçat per la precarització i la privatització.

CEAR es dedica a l’acompanyament de les persones refugiades, així com a la seua acollida i inserció social, com també a la incidència política i social per aconseguir un millor escenari d’acollida per persones refugiades, apàtrides i migrants. És per tant imperatiu un servei de qualitat davant una temàtica tan delicada que tan sols pot vindre de la mà de treballadores amb una estabilitat laboral, absència de precarietat i escenaris segurs i òptims per poder contribuir com treballadores a un sector clau pel benestar social de les persones nouvingudes.

Aquesta representació s’ha donat en mig de la negociació, ja dilatada durant mesos, d’un nou conveni col·lectiu, on les treballadores tractem d’assegurar unes condicions acceptables per a realitzar el nostre treball a la vegada que tractem d’assegurar un veritable procés de qualitat per a les persones usuàries de CEAR.

I tot això amb un escenari extern complicat. Veiem com cada volta més serveis són contractats per part de les institucions públiques cap a ETT i empreses privades, que ofereixen serveis a una molt menor qualitat i a un preu poc raonable, tot per omplir les butxaques d’aquestes empreses privades (i amb el consegüent increment de la precarietat). Des de la COS donen suport a les associacions i cooperatives que sense ànim de lucre gestionen actualment molts d’aquests serveis, amb una gestió que té com a objectiu la qualitat del servei i l’autonomia dels treballadors i de les treballadores per damunt del lucre econòmic privat d’unes poques.

Secció sindical de la COS a CEAR-PV