Les tres empreses estan ubicades al polígon industrial de La Pobla de Claramunt de l'Anoia.

Les eleccions sindicals a les tres empreses ubicades al polígon industrial de La Pobla de Claramunt, són les primeres a les quals la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a l’Anoia, que ha constituït recentment el nucli comarcal, s’hi ha presentat. En ser empreses de menys de trenta treballadors només s’escollia un delegat de personal per empresa, i al no haver cap més sindicat que es presentés, la COS ha obtingut els tres delegats que s’hi escollien.

 

El procés però no ha estat fàcil. Només en una de les tres empreses hi havia delegades i per tant, malgrat que tenir afiliades a les tres empreses la llei no ens permetia promoure eleccions, tot i que el mandat anterior s’havia extingit. Segons diu la llei només els sindicats més representatius (CCOO i UGT) o els treballadors del centre per acord majoritari podien promoure eleccions. Teníem constància de les dificultats del sindicalisme alternatiu per desenvolupar feina sindical, però no ens imaginàvem que el procés que ha de garantir drets fonamentals com és la representació dels treballadors a un centre de treball, resultés tan complicat per qualsevol persona que vol defensar els seus drets fora de la lògica del sindicalisme groc que representa CCOO i UGT.

Malgrat això, estem contentes de poder representar i defensar els drets dels treballadors i treballadores en aquest moment en què cal avançar decididament en la confrontació de classe, si no volem que ens acabin d’arrabassar els pocs drets que la classe treballadora ha aconseguit amb molts esforços i molts anys de lluita.

S’albiren temps de lluita, si no volem que ens ho prenguin tot, aquests temps són alhora temps de canvis, de mobilització, consciència i lluita de classes. Només podem perdre les cadenes, tenim un nou món per guanyar.

Assemblea de la Coordinadora Obrera Sindical a l’Anoia
@COSANOIA