Des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) mostrem la més sincera i fraternal solidaritat amb el Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) i amb el seu portaveu nacional, Diego Cañamero, que fou detingut i alliberat el passat divendres 18 de maig. Aquesta no és més que una mostra més de la política repressora de l’Estat espanyol envers les persones i els col·lectius que lluiten per la seua llibertat.
 
El SAT, i el mateix Diego Cañamero, du diversos anys lluitant fortament per capgirar la situació
d’opressió que pateix la classe treballadora andalusa i a causa d’aquesta batalla digna l’Estat
espanyol no cedeix en la pressió. Una pressió que ja ha fet que vora 400 militants del SAT tinguen causes penals obertes i multes de milers d’euros.

Des de la COS deixem ben clar que Cañamero, o qualsevol altra companya o company del SAT, no són delinqüents, són persones honestes que lluiten per la seua llibertat com a persones i com a treballadores. Encara que Cañamero quedara lliure, sobre ell pesa un estat de persecució permanent, ja que segueix estant sota ordre de crida i cerca. Per això, la COS demanem el cessament absolut de tots els càrrecs penals i processos judicials contra la militància del SAT.
 
Força per al SAT i a seguir amb la lluita!
Independència i socialisme!
Secretaria de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical