La sol·licitud fou aprovada en la darrera reunió de la FSM celebrada a la capital del Perú.

El 7è consell presidencial de la Federació Sindical Mundial (FSM), associació democràtica de centrals sindicals de 210 països, celebrat els passats dies 7 i 8 de març a Lima, va aprovar oficialment l’adhesió de la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

Des de la COS entenem l’internacionalisme com la solidaritat amb els moviments sociopolítics d’altres països, però amb un respecte mutu del marc d’actuació de cada poble (en el nostre cas el marc nacional dels Països Catalans). Comprenem la solidaritat internacionalista com l’ajut desinteressat a totes les organitzacions obreres i populars que lluiten per aconseguir l’alliberament social i de gènere en el seu marc nacional, partint del respecte de les diferents realitats i circumstàncies com ho és per nosaltres el marc territorial dels Països Catalans. És fonamental coordinar-se i aprendre d’altres lluites i exemples, perquè tot i que existeixen matisos diferents a cada racó del món, en el fons patim les mateixes conseqüències de les polítiques impulsades des del FMI o el BM.

La FSM és la segona organització sindical internacional més antiga del món; fou fundada el 3 d’octubre del 1945 a París (França), i va impulsar la creació de l’Organització Internacional del Treball (OIT). Per a les afiliades de la COS suposa tot un plaer formar part d’aquesta organització, i des d’aquí volem agrair a les companyes de la FSM la nostra inclusió, tot comprometent-nos a aportar el el nostre granet de sorra en l’experiència d’un poble treballador que lluita contra el capital sense tenir instruments político-administratius d’àmbit nacional complets i propis i sense tenir un àmbit per a prendre les seues pròpies decisions.