Passat dimecres 3 de novembre tenien lloc les eleccions sindicals a l’antiga empresa Tallers Casals de Ripoll, actualment sota la denominació d’Interskol Powers Tools S.L., en mans d’un empresari d’origen rus.

Empresa del sector del metall, especialitzada en la fabricació d’utillatge, de la demarcació de Girona, amb 63 treballadors actualment, i on existia un gran descontent al voltant de l’antic comitè d’empresa.

En aquest procés hi havien dues meses electorals; una de tècnics i administratius, on s’hi havia presentat dues candidatures, una de CCOO i una altra de la COS, amb dos delegats a elegir; i una segona mesa d’especialistes i “no qualificats”, on s’hi presentaren 3 candidatures, CCOO, UGT i COS, amb 3 delegats a ser escollits.

En el cas de la mesa de “tècnics”, la COS guanyàrem 11 vots, i 1 delegat, davant els 8 vots de CCOO, que també s’emportà 1 delegat.

En la mesa d’especialistes, CCOO obtingué 17 vots, amb 1 delegat, la COS 16 vots i un altre delegat, i la UGT només 6 vots, i 1 delegat però. Malgrat tot, el delegat d’UGT és dubtós doncs teòricament no arriba al mínim de vots emesos, i actualment caldrà aclarir i estudiar-ho molt bé.

El Comitè quedarà format de moment per: 2 delegats de la COS (amb el major nombre de vots), 2 de CCOO i 1 delegat de la UGT.

Els companys que han organitzat la llista de la COS estaven força contents amb els resultats obtinguts.

 

Resultats d’aquestes eleccions publicats en alguns mitjans:

Blog: L’Aleix a Ca la Toca:

 

La COS, la llista més votada a Interskol Powers Tools S.L.

Les eleccions sindicals celebrades a l’empresa Interskol Powers Tools S.L., l’antiga i emblemàtica Tallers Casals, de Ripoll, han donat un gran resultat per a la candidatura presentada per la Coordinadora Obrera Sindical -COS, essent la llista més votada per davant de les altres dues opcions, CCOO i UGT. Per primer cop, la COS es presentava en aquesta empresa i els resultats no poden més que omplir-nos de satisfacció i esperança, sobretot en un moment complex i difícil i amb una gran tendència uniformitzadora i conservadora.

Aquest procés de creixement, de visualització del sindicat nacional, poc a poc, posant els peus amb seguretat i obrint camí entre l’espessa boira que ens va embolcallant, es va fer present arreu dels Països Catalans en la jornada de vaga general del passat 29-S. Uns resultats com els aconseguits a Ripoll només fan que confirmar aquesta tendència. Cal seguir avançant sense defallir i, com deia l’amic Jordi Martí des del seu blog, i apuntar sempre amunt.

 

Els resultats a Interskol Powers Tools S.L.:

COS, 2 delegats i 27 vots.

CCOO, 2 delegats i 25 vots

UGT, 1 delegat i 6 vots

 

Un sindicat independentista guanya les eleccions a Tallers Casals de Ripoll

(publicat a: http://www.naciodigital.cat/elripolles/ )

Un sindicat independentista guanya les eleccions a Tallers Casals de Ripoll La Coordinadora Obrera Sindical (COS) obté dos dels cinc delegats del comitè d’empresa.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS), un sindicat vinculat a l’esquerra independentista, s’ha imposat a les eleccions a Interskol Power Tools de Ripoll, l’antiga Tallers Casals. La llista de la COS ha obtingut 27 vots i dos delegats. Comissions Obreres, fins ara majoritari, també ha obtingut dos delegats però amb 25 vots. La llista menys votada ha estat la de l’UGT amb sis vots i un delegat.

La COS aposta per un sindicalisme alternatiu i contrari a la “professionalització de la lluita sindical”. Així mateix considera que la seva tasca a les empreses va lligada a l’alliberament nacional dels Països Catalans. Fonts del sindicat han celebrat el resultat aconseguit en la primera vegada que es presentava a la factoria ripollesa. També han afegit que s’esperaven obtenir un bon nombre de vots pel “malestar” que havien detectat entre la plantilla amb l’anterior comitè d’empresa.

http://www.naciodigital.cat/elripolles/noticia/12910/sindicat/independentista/guanya/eleccions/tallers/casals/ripoll