Aconsegueix 3 de les 5 delegades sindicals, amb un 71% de suport a la candidatura del sindicalisme de classe i feminista.

Ahir es van celebrar eleccions sindicals a Clece SAD La Selva, en les quals la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ens vam presentar per primera vegada.

Estem molt contentes d'anunciar que vam obtenir el 71% dels vots, de manera que 3 dels 5 delegades sindicals seran membres de la COS. Per filar prim, això han estat 25 vots per a la COS i 11 per a CCOO.

Ens hem quedat a un vot de treure 4 delegats. Entenem que és una victòria contundent, ja que és la primera vegada que un sindicat de classe es presenta a les eleccions d'aquesta empresa (no cal recordar qui en són els amos) i les guanya amb aquest resultat.

Érem plenament conscients dels paranys que ens trobaríem per part de l'empresa i el sindicat majoritari, ja que la nostra manera de funcionar els trenca els esquemes i els qüestiona la seva dinàmica de funcionament. Sabíem que en aquestes eleccions les treballadores i els treballadors ens hi jugàvem molt.

Aquesta era la primera vegada que es presentava algú més a les eleccions, i això a CCOO no li ha fet gens de gràcia: ha bolcat tota la seva maquinària d'alliberats contra nosaltres, fins que, en un atac demofòbic, han trobat una escletxa per poder-nos portar a arbitratge. Encara que sigui després d'unes eleccions que no només els han deixat en minoria, sinó que han demostrat que les treballadores volem una altra manera de fer les coses, un sindicalisme més humà, més proper, més combatiu, transparent i en el qual siguem les mateixes treballadores i treballadors qui marquem el rumb dels nostres passos. Només ens queda esperar que la nostra veu no sigui silenciada, i que aquest divendres 16 ningú decideixi per sobre la voluntat de les treballadores i els treballadors, mostrada democràticament a les urnes.

Som plenament conscients de contra qui ens enfrontem aquests dies, i tenim clar que la tasca sindical va més enllà de comitès d'empresa, així que passi el que passi nosaltres ens mantindrem al peu del canó per defensar els drets de les companyes i els companys.

Per últim, i amb molta alegria, volem fer públic el nostre agraïment a totes les companyes i els companys que ahir van decidir votar la nostra candidatura. Us assegurem que farem tot el possible per merèixer-nos la vostra confiança. Gràcies!