S'inicien les mobilitzacions per exigir la readmissió immediata dels treballadors, en paral·lel al procés judicial.

Després de fer públic l’acomiadament de tres treballadors de l’empresa Grup Europa Telecomunicacions Deamed, SL del polígon industrial de Constantí (el Tarragonès) per l’únic motiu de crear una secció sindical a l’empresa, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) vam iniciar un seguit de mobilitzacions, per exigir la readmissió immediata d’aquests treballadors, en paral·lel al procés judicial.

 

Una trentena de persones es van concentrar el dimecres 16 de juliol a les portes de l’Hotel El Paso de Port Aventura de Salou (un dels clients de l’empresa Deamed), on els treballadors acomiadats realitzaven el servei de manteniment del sistema de telecomunicacions de l’establiment hoteler.

La concentració es va fer sota una forta presència policial dels Mossos d’Esquadra, així com de l’empresa de seguretat de Port Aventura, que fins i tot van gravar en vídeo a les persones concentrades. De fet, l’empresa no va permetre l’accés dels tres treballadors a l’interior de l’hotel. Per aquest motiu, els tres treballadors va haver d’entregar una carta dirigida a la direcció de l’hotel, al pàrquing d’aquest, per evitar la presència de mitjans de comunicació.

Segons Hèctor Amela, un dels treballadors acomiadats per Deamed, “hem volgut venir a un dels llocs en els quals treballàvem fins ara, per tal que sàpiguen a quin tipus d’empresa tenen contractat el servei de telecomunicacions”. I, va afegir que, “emplacem a la direcció de l’Hotel El Paso i a la resta d’hotels del complex Port Aventura a què parlin amb el gerent de l’empresa Deamed i li preguntin per la seva política de relacions laborals”.

El portaveu de la COS, Josep Maria Martorell, va comentar que “aquesta és la primera de diverses accions que durem a terme en les setmanes vinents per tal de denunciar aquest clar cas de vulneració dels drets dels treballadors”. En aquest sentit, també va apuntar que de forma paral·lela s’està enllestint la demanda que el sindicat presentarà en nom dels tres treballadors als jutjats, tot exigint la nul·litat de l’acomiadament d’aquests tres treballadors i la seva readmissió immediata.

Martorell va afegir, que “amb accions com aquesta volem demostrar a l’empresa que la seva política de repressió contra els treballadors, que simplement volen exercir els seus drets més fonamentals, no la tolerarem i la combatrem per tots els mitjans possibles”.

I, va denunciar, que casos com els d’aquests tres treballadors es produeixen cada dia, però la majoria de vegades els treballadors i treballadores afectades no emprenen accions legals per por a majors represàlies. I, ho ha reblat, tot esgrimint que “amb accions com les d’avui volem realitzar una crida a tots aquests treballadors i treballadores instal·lades en la precarietat, per tal que s’organitzin i plantin cara als empresaris que s’aprofiten de la crisi actual per vulnerar els seus drets laborals”.

COS El Camp @COS_elCamp
Reus, 16 de juliol de 2014