Comunicat sobre les eleccions per al Comitè d’Empresa de Zodiac de Roses (l’Alt Empordà).

El passat 13 de gener de 2021 es varen celebrar eleccions sindicals per escollir el comitè d’empresa de Zodiac, una empresa que, en el moment de les eleccions, tenia 200 treballadores, 95 dones i 105 homes, i es dedica a la construcció d’embarcacions i estructures flotants situada a Roses, a l’Alt Empordà.

En aquestes eleccions s’hi presentaven dues candidatures, la majoritària, de CCOO, i la nova candidatura de la COS, que entràvem com a nou sindicat a l’empresa (fruit de l’entrada d’antics militants de CCOO a la COS). Es tractava d’escollir un comitè d’empresa de 9 delegats i delegades sindicals, amb un resultat majoritari per CCOO, amb 6 delegats, i amb la novetat de l’entrada de la COS amb altres 3 delegades i delegats.

La participació total en aquestes eleccions va ser del 55% del total de la plantilla, per la qual cosa caldrà continuar treballant-hi. Pel nombre de treballadores de l’empresa es tracta d’un comitè de 9 delegades, 2 delegades del col·legi de tècniques i administratives, i 7 delegades del col·legi d’especialistes i personal no qualificat.

Des de la COS de les comarques gironines continuarem treballant de valent per seguir fent créixer el sindicat, tant en militància, com en representació, per fer un sindicalisme de classe i feminista, als nostres centres de treball, des de les nostres comarques i arreu dels Països Catalans.